fredag 13 mars 2020

Inv portfölj eller?

Hej

..och god morgon.

Skrev igår på Twitter att jag är lite sugen på att sätta ihop en portfölj med svenska investmentbolag. Men eftersom jag tycker eller tyckt länge nu att bland annat Investor har för låg direktavkastning för att investera i så har jag inte agerat. Men nu när börsen badar i blod så har även många intressanta bolag kommit ner i nivåer som jag har mina kurslarm på. Jag skrev på Twitter att jag vill ha ner Investor mot 400 strecket för då har bolaget en direktavkastning på 3,5% vilket jag tycker är bra för bolag som Investor. När jag skrev detta på Twitter låg kursen på ca 425 och jag tänkte att dit tar det nog länge, men vips så kom kurslarmet..

Så hur ska jag göra nu...!

Jag skrev även att de möjliga utespelarna skulle vara Investor och Industrivärden som båda ligger nu på runt 3,5% i DA (3,3% INDU) men även bolag som Öresund med en da på 5,7%, Catella 4,5%, Bure 1,7% och EQT 2,1%. Kikar även på Lundbergföretagen 1% och Svolder 2,2% på förra årets utd.

Dessa tillsammans har en direktavkastning på ca 3% vilket jag egentligen anser är lite för lite men jag ska fundera mera på om detta projekt blir av eller inte. 

För jag investerar redan i fonden Spiltan Aktiefond Investmentbolag som är bland den största fonden i portföljen just nu och som jag tycker är så klockren att det kanske räcker med den även fast fonden inte har många av dessa bolag i portföljen. Fördelen med fonden är att det är enkelt och billigt. Jag slipper courtage kostnader men har då istället en superlåg förvaltningsavgift som jag tycker är bland det lägsta som finns. 

Nå vi får se vad som händer.


/Kör hårt och spara hårdareSe inte detta som rekommendationer utan gör din egna analys innan köp eller sälj..
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar