lördag 14 mars 2020

Dammar av demo kontot igen!

Go kväll

Sitter uppe på vindan och screenar lite aktier och fonder tillsammans med några bärs efter en grymt god middag och kom och tänka på demo kontot bara så där..

Sist jag visade demo kontot var 20200222 som du kan läsa om HÄR!

Tanken var att jag skulle skrota den men jag har bara glömt radera den men nyfikenheten slog mig hur det ser ut mellan aktier och fonder nu efter raset.


Så ta daa

Kom ihåg att alla siffror är exkl utdelningar men eftersom Sverige inte riktigt kört igång utdelningssäsongen så är det i stort sätt bara de amerikanska aktierna som saknar utdelningen i graferna.


Aktier

Fonder 

Jämförelse
Slutord

Som ni ser så har fonderna klarat sig bättre än lösa aktier. Jag är glad att jag gått över till 100% fonder och detta kan man se som ett kvitto på att jag gjort rätt.

Spana in bland annat EPR, AXA, ELUX, INTRUM, MAIN, NHI.. Helt otroligt va sjukt!

Man kan tycka att det är tråkigt med fonder men så länge du håller dig till stabila bolag (aktier) bland largecap så är det lika bra att köra indexfonder. Du slipper courtage och har allt under en och samma fond.

Det är först när man kliver över till stockpicking och lite mera small- och midcap bolag som det egentligen blir mera out of the box och då finns möjligheten att tjäna mera tjeeen än att köra fonder.

Ni som har en småbolagsfond vet att det är lite mera risk än att ha en indexfond med mesta dels largecap bolag. Därför tycker jag att det är bra att ha en småbolagsfond som krydda bland indexfonderna i portföljen./Kör hårt och spara hårdare
Se inte detta inlägg som rekommendationer utan gör alltid din egna analys innan köp eller sälj och följ aldrig någon annans handlande..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar