Reklam från Fello

torsdag 8 oktober 2020

Utdelningar vs fonder..

Läser på både Twitter och i andras bloggar att det fått si och så mycket i utdelning för året. Grattis till er! 

Men hur mycket det än fått så får du garanterat mera om du ägt fonder speciellt nu i år.

Säg att du har några fonder som 

Ta ditt innehav och gångra med några av fondernas avkastning för att se hur mycket plus du gått för året om du hade ägt fonder istället för utdelningsaktier. 

Säg att du har 2 500 000, 3 500 000 eller 5 000 000 kr.


Läste nu senast om en bloggare som har som mål att få runt 1 000 000 kr varannat år eller 500 000 kr per år. Hade hen haft några av dessa fonder så hade hen fixat biffen year to date. Hade räckt med fonden Robur Globalfond med sina 5 000 000 kr så hade hen fått utdelning med 1 316 000 kr eller haft hälften av portföljen i TIN Ny Teknik och fått bara från fonden 1 269 250 kr i år..


Många som tänker fortfarande fel med ränta på ränta. Du tjänar fortfarande mera pengar på tillväxtsaktier eller indexfonder än utdelningsaktier speciellt om du har utdelningsaktier som går ner i pris år efter år som bolag som WBA. 

Ränta på ränta funkar bara om du har positiv price return och därmed positiv total return. 


Jag vet att jag kommer få minst 1 argt mail men det tar jag. Hen skickar alltid när jag kommenterar fonders avkastning vs utdelningsbolag/utdelningar. 


Nu är maten färdig så tjola hopp så hörs vi..


/Kör hårt och spara i fonderSe inte detta som råd eller rekommendationer. Gör alltid din egna analys och uträkning innan köp eller sälj på börsen. 


2 kommentarer:

 1. Det är utan tvekan totalavkastning som är det viktigaste, men även om man anser sig vara rationell så är det något som är lite speciellt när en utdelning trillar in på kontot och det plingar till i mobilen. Viktar mer och mer av mitt sparande mot fonder, framförallt såna med låga avgifter. Är avkastningen som du redovisar innan avgiften har dragits?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för svar. Jag har varit utdelningsinvesterare förut så jag tycker oxå att plinget är något speciellt. Har inga aktier för tillfället och är 100% i fonder vilket jag är nöjd med. Avkastningen är direkt från Avanza så det är inkl avgift.

   /Leva drömmen

   Radera