fredag 17 januari 2020

Äntligen fredag

Good day

Jaha äntligen fredag. Sitter hemma och spanar ut genom fönstret och känner ro och glädje. Har nämligen möjligheten att arbeta hemifrån ungefär 2 dagar i veckan och då oftast fredagar vilket gör att helgen blir en dag extra för mig. Oftast hämtar jag lilltjejen från skolan och vi åker och köper fredagsfika och passar även på att småhandla lite till helgens frukostar som vi har lite lyxigare när tiden finns. Ofta kan klockan ringa 06:00 en lördag eller söndag morgon för att det är någon sportaktivitet för barnen.. Man kliver upp och kokar en panna kaffe och ler lite smått inför barnen och tycker att det var väl inte så farligt tidigt.. Ska nog köpa en mopedbil så det kan åka själv till alla träningar och matcher.

Vad har annars hänt i börsens värld.
Portföljerna tuffar på och det trillar in en massa utdelningar vilket känns kul men jag försöker inte jaga månatliga utdelningar utan de kommer när det kommer. Än så länge under 2020 har det kommit till ett värde av ca 40 luncher. Innehaven är nu på 66 st och jag screenar fortfarande för att få ner antalet till ca 40-50 st.

Är för tillfället 82% investerad och uträkningarna visar styvt 85´ i utdelningar för 2020 för tillfället. Siffran är exkl alla nya insättningar som ska in under 2020 så jag bör komma upp och nosa på 120´ mot slutet 2020 som är ett fösta steg mot FIre.

Har gjort årsbokslut i företaget och ser att 2019 har gått relativt bra och kan skjuta in 200´ extra utöver de jag redan satt in under 2019 på företagets kapitalförsäkringar på Avanza och Nordnet. 

Har även kunnat spara under 2019 ca 10´ per månad från lönen som hamnat i privata ISK och KF på Avanza.

Ser på Twitter att många börjar doppa tårna i Kindred och Betsson men jag har aldrig spelat via någon av dom och kommer heller aldrig köpa aktier i något av bolagen. Som tur har jag aldrig haft intresset att spela på spel eller dobbel förutom någon enstaka gång på Lotto.

Har börjat köpa mera banker som jag och många andra tror kan ha en del uppsida nu när räntan stigit till 0%.. samt att de flesta aktier brukar stiga inför utdelningssäsongen som börjar nu snart i mars-april.

Botten och toppen bland innehaven sedan köp:
 • Lazard 14,70%
 • Peab 13,95%
 • Volvo 9,51%

 • UPM-Kymmene -5,65% 
 • Orange SA -4,48% 
 • Iron Mountain -1,92% 

Torsdagens köp blev en liten bevakningspost i SKF. 

Direktavkastningen sammanlagt för båda portföljerna ligger på 5,58% i skrivande stund och det är väl lite högre än jag tänkt men förhoppningen är att komma ner mot 4,5 - 5%. 

Utveckling portföljer 
(i år)

 • ISK 0,74% 
 • KF 2,66%


Annars så står det skidåkning på agendan idag på lunchen. FRISKVÅRD! 


/Kör hårt och spara hårdareAllt jag skriver på bloggen är mina egna tankar och funderingar. Gör alltid dina egna analyser och följ aldrig någon annans köp eller sälj. 


2 kommentarer:

 1. Att titta på innehav är så avkopplande. Egna, andras, etc.
  https://tvamanadsloner.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut är det så. Söker ofta inspiration hos andra bloggare men viktigt att göra sin egna analys först.

   /Leva drömmen

   Radera