fredag 10 januari 2020

Lite blandat skitsnack

God fredag eftermiddag. 

Kvicksilvret visar -8 och sol med lite slöjmoln på himlen. 

Ibland har man INGENTING att skriva om och det ser jag även bland andra bloggare. Antingen sitter många hemma och filar på något långt eller tekniskt inlägg eller så är det torka helt enkelt. Men får väl börja skriva något så kommer orden eftersom.

Fredag idag och arbetar hemifrån med att granska förfrågningsunderlag. Ibland är det skönt att bara vara hemma helt själv och lyssna på nyheter, musik, poddar mm.

Har hamnat i det som jag försöker tänka bort nämligen att det är svårt att trycka på köpknappen när man ser att alla bolag i svenska portföljen visar blått samt att det stigit över en hygglig månadslön sedan nyår med tanke på att bara ca 80% är investerat. Den utländska portföljen är större och presterar nästan samma vad gäller avkastningen men där ser jag mera köplägen framöver så mest troligt hamnar resterande 20% där. Har även börjat sälja av några bolag som inte platsar på spelplan utan de åker ut på bänken tills vidare.. Vill även få ner innehaven till ca 50 st är tanken.

Brukar hämta lillflickan från skolan på fredagar när jag arbetar hemma och då tar vi även med oss fika hem från stan.. Det är ju ändå fredag.. Pappan passar på att köpa hem en Hernö Gin eller en Mountain Dry Gin från Norrbottens Destilleri som jag kan smutta på ikväll efter skidåkning och en härlig fredags bastu.

Lördagen består av barnidrott. Båda barnen (flickor) har sitt på 2 olika håll så det blir att vi får splitta på oss och åka iväg med var sitt barn. Just när det gäller barn och idrott så är det så tydligt att oftast så åker pappan med sonen och mamman med dottern om man har ett av varje. Fattar inte riktigt varför man som föräldrar gör så. Tycker bara det är väldigt konstigt av föräldrarna att de gör så. Spelar väl ingen roll om mamman är med sin son på hockeyn och pappan med sin dotter på cheerleading typ! Så skulle då vi göra.

Har inget skrivet egentligen hur jag ska investera och i vilka branscher men visar upp en graf som visar branschfördelningen för tillfället med ca 80 bolag som ska ner till ca 50 inom kort.

Har ett litet "krav" och det är att direktavkastningen ska ligga runt 3-5% men har även bolag som tex Visa och Mastercard där jag har stora delar av pengarna i som har en direktavkastning på bara runt 0,5% men har även, förutom banker, det med högre da som Invesco på 6,9% och Björn Borg på ca 8%.Nä nu ska jag avrunda detta och försöka läsa klart FFU:n så det blir klart innan kvällen.


/Kör hårt och spara hårdareAllt jag skriver på bloggen är mina egna tankar och funderingar. Följ aldrig någon annans köp eller sälj utan gör alltid din egna analys först!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar