måndag 8 mars 2021

Måndagsfunderingar

Har suttit vid datorn i helgen och kikat på en ny telefon efter att ha tappat den i höstas så att bakstycket är sprucket (glas) och eftersom jag ogillar skydd så blir det att skaffa sig en ny. 

Har aldrig varit den som behöver ha det nyaste inom teknik som telefoner, tv, datorer eller bilar och motorcyklar för den delen (eller inom något egentligen) utan nöjer mig glatt med de som funkar för mig. Ser folk som köper telefoner för 20 lax och som tycker att dem verkligen behöver det för att klara av dagens tittande på sociala medier och skärmdumpa en graf eller två på någon aktieraket..

Är jag konstig som letar efter telefoner för runt 2000 kr! 

Jag behöver verkligen inte en dyrare telefon än så och finns det verkligen någon som gör det? Vad är det som är bättre på en telefon för 20 000 kr än 2000 kr och vad får du för fördelar av den? 

En telefon jag kikat på är en OnePlus telefon för 1590 kr som jag vet kommer att funka bra för mitt dagliga bruk. När arbetssäsongen drar igång mellan april och november så har jag i snitt runt 20 samtal om dagen. Jag loggar in på Avanza appen och jag läser Twitter när jag hinner under dagen. Vad mer gör folk med sina telefoner som gör att de inte klarar sig med en för runt 2000 kr?? 

Varför köpa en för 20 lax och sedan måste man ha ett fult skal på den för att man är rädd för att den kraschar om du råkar tappa den! 

Jaja nog med gnäll för idag. 

Barnen har sportlov och jag arbetar hemma 4 av 5 dagar vilket gör att det kan bli några mil längdskidor i denna vecka. 

Annars är det lugnt och skönt i familjen men nog börjar vi bli lite smått uttråkade när vi inte kan åka runt till bekanta för att fika eller äta god mat och umgås som vanligt. 

Vill även förtydliga min "nya" fondstrategi och det är att jag endast får byta fonder sista veckorna i mars, juni, sept och dec men däremot kan fördelningen mellan fonderna diffa från det tänkta 30% teknik, 30% småbolag, 30% investment och 10% Sverige. Fördelning idag är 20% teknik, 30% småbolag, 30% investment och 20% Sverige. Som jag nämnt på bloggen så tror jag mera på Sverige fonder än USA och teknik vilket har gjort att jag ökat mera i Sverige och minskat lite i teknik vilket visat sig vara rätt senaste månaden. Man får helt enkelt röra sig med marknaden. 

Ibland har man mera tur än skicklighet och som tur så sålde jag bort Proethos vid ommöbleringen och ser nu att fonden tappat ca 25% enheter.. ajaj vad händer med dessa klimatfonder? Kan det bli ett bra läge att ta in den om 3-4 veckor när transferfönstret är öppet? 

Vi borde även få se snart om det blir lite raketbränsle i USA med det senaste enorma stödet på 1900 mdr dollar eller om det är inprisat. 

Avkastning ytd 5,34% 


/Kör hårt men spara hårdare 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar