lördag 27 mars 2021

Lördagsfunderingar

Sitter vid datorn, kikar på Ski Classic på 9:an, filosoferar och tittar på mitt fina excel dokument med massor av aktier och fonder och plötsligt så svajjar tankarna från Medelhavets blå/gröna vatten till att det är en helt otrolig känsla att jag kan logga ut från arbetslivet redan idag om jag vill. Känslan är en obeskrivlig trygghet vilket gör att jag som egenföretagare kan välja och vraka bland mina arbetsgivare och ta det jobb jag vill bara för att det är roligt och inspirerande för mig. Jag får förfrågning till och från men får tyvärr allt för ofta tacka nej eftersom jag sitter på ett två årigt kontrakt så minst två år till kommer jag att fortsätta arbeta inom min bransch bygg och anläggning (vägar, industri, fastigheter, vindkraftsparker mm) där jag trivs som fisken i vattnet så dessa två år känns bara bra och det kan bli mer än två år. 

Visst kan många känna efter senaste inlägget att måste man verkligen öka risken i portföljen bara för att man vill logga ut lite tidigare än planerat. Njaa, den frågan kan bara du svara på! Jag själv känner mig trygg med våra svenska bolag och med en direktavkastning på mellan 4% - 6% som många tycker är hög och risky. 

En del bloggare hävdar att man måste diversifiera portföljen med tanke på svenska kronan och det får dem stå för. Jag anser att våra svenska bolag är redan någorlunda globala och det räcker mer än väl eftersom många av bolagen är redan diversifierade med tanke på valutan i både inköp och sälj av ex råmaterial men även import och export av färdiga varor. Ta bara våra stora bolag som Atlas Copco, Volvo, Sandvik, ABB, SAAB, SKF, SSAB m.fl. Tyvärr så har inte dessa stora bolag så hög direktavkastning men att lägga till de i portföljen tillsammans med dem primära high yield preffarna och D-aktierna är inte fel om man vill sova bättre om nätterna samt att portföljen blir som en lagom svensk husmanskost. Det jag tog upp i förra inlägget kan kopplas till detta. Man kan ha 75% av portföljen i aktier som ger 6% och 25% i bolag med lägre direktavkastning för att senare vända till tvärtom ju högre kassan växer. 

Jag säger varken att DU ska göra si eller så men så här går mina tankar just nu i alla fall och jag kan bli lite exalterad ibland och då skriver jag mycket och ofta. Kan tyvärr bli lite upprepningar, sorry! 

Skulle åka 20 km längdskidor igår men blev bara 10 km eftersom orken inte fanns men man kan inte lata sig så nu drar jag ut i spåren igen. Tjolahopp 


/Kör hårt men spara hårdare


1 kommentar:

 1. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slöt han med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att ge en trollformel för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka honom e-post om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
  1) Love Spells
  2) lösning och botemedel mot all sjukdom
  3) Växtbaserade botemedel mot någon sjukdom / sjukdom
  4) Äktenskapstavlar
  5) Graviditetsförtrollning
  6) Breakup Spells
  7) Döden
  8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
  9) vill tillfredsställa din älskare
  10) Lotteri
  Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en varaktig lösning
  via {drogunduspellcaster@gmail.com}

  SvaraRadera