onsdag 12 augusti 2020

Fullt upp nu

Tjooh

Har blivit lite blogg för min del senaste dagarna/veckorna eftersom jag arbetar mer än fullt just nu med långa dagar och många mil i bil vilket sliter samt barnens träningar hit och dit och mycket annat. Men jag klagar inte eftersom det klingar till riktigt ordentligt när fakturorna anländer kontot. Har arbetat hela sommaren med några lediga halvdagar, förutom helgerna, som vi varit ut med båten när solen lyst och vindarna varit någorlunda lugna och stilla. 

Ta verkligen chansen alla ni som funderar på att starta AB. Det ger en helt annan syn på arbete när man arbetar för sig själv och får ta del av hela fakturan istället för att arbetsgivaren ni arbetar åt ska skratta hela vägen till banken. Kööör! Allt det som din arbetsgivare sätter i sin börs borde istället hamna i din börs och det är verkligen enkelt med företagsägda kapitalförsäkringar där du kan sätta in pengarna på aktier eller fonder. Fungerar precis som en vanlig privat KF och enkel bokföring. 

Pratas en del om utdelningsinvesteringar på Twitter. Är det ett nollsummespel? Skapar utdelningar ett värde? 

Här kan ni läsa om hur Aktiespararna beskriver ovan fråga om Utdelning - Gratispengar? 

Aktiespararna

Om man vill bli ekonomiskt fri som många nu för tiden vill och speciellt i unga åldrar, varför satsar man då för tidigt i utdelningsbolag? Varför vill man inte bygga först upp en stor kasse med pengar i annat som växer snabbare? För om du är en utdelningsinvesterare så ska du inte sälja aktier och då har du bara det som bolaget delar ut dvs runt 2-5% / år och glöm nyckeltal som YOC. Ta bara vanliga indexfonder eller aktiva fonder. Bara där har du större möjlighet att bygga kassa snabbare med avkastningar mellan 8 - 20% / år. Vill man ta lite större risker så finns det fonder inom tech som avkastar definitivt mer än så. 

Ta bara tex 3 st fonder. 

En indexfond som följer och avkastar precis som OMXSGI som är alla bolag på Stockholmsbörsen inkl utdelningar. Lägg till en fond som riktar sig mot småbolag och där har du direkt en ökning med 136% i avkastning. Nöjer du inte med det så ta in en tech fond och vips så har du en ökning med 430%. Säger inte att detta är facit men nog är det väl bättre att satsa på liknande fonder istället för att harva på med utdelningsaktier som ger dig en årlig avkastning på 2-5%. 

Nog med skitsnack. Frugan ropar att maten är klar.

Tjolahopp


/Kör hårt och spara hårdare


Se inte detta som råd eller rekommendationer. Gör alltid din egna analys innan köp eller sälj på börsen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar