torsdag 27 augusti 2020

Utd bolag vs tillväxt bolag

Tjooh

Nu börjar jag bli tjatig och jobbig inför mångas ögon. Jag vill inte på något sätt dumförklara någon utan jag vill bara visa skillnader i 2 olika investeringsmetoder.

Det finns de som investerar i utdelningsbolag och de som investerar i tillväxtbolag. Båda gör rätt i sina ögon och kör på sin linje och det viktiga är att följa sin egna investeringsstrategi och inte lyssna eller följa andras. Vad som är rätt eller fel får ni själva avgöra.

Jag har kört utdelningsmetoden förut men nu har jag i stort sätt bara aktiva fonder inom tillväxtbolag. Jag skulle helst av allt investera bara i aktier men min tid och mitt kunnande till att läsa och tyda rapporter är inte min starkaste sida så därav aktiva fonder för vår del.

Det fina med Avanza är dessa bevakningslistor man kan ta fram och därmed kan man kategorisera bolagen som man vill.

Utdelningsbolag


Tillväxtbolag

Jämförelse
Som ni kan se så är det enorma skillnader mellan dessa 2 bevakningslistor. Kom alltid ihåg att bara för att ett bolag rasat tillfälligt eller under en kortare eller längre tid inte innebär att aktiekursen måste komma tillbaka till samma nivåer som innan likväl som att bolag som stigit flera hundra % kommer att fortsätta stiga hundra till. Se bild nedan ↴Ett bolag som just nu är i ropet är fastighetsbolaget Hufvudstaden. Visst så kan bolaget stiga igen men som kursen står nu i runt 110 kr så behöver kursen stiga med 68% för att komma upp till Swedbanks riktkurs på 182 kr. Allt är möjligt och tror man på bolaget så kan det vara ett klipp att köpa här och nu. Jag avstår! Teknisk Analys

Ni som är intresserade av att lära er mera om TA, Finansiella Nyckeltal och Börspsykologi kan jag tipsa om Swedbank Aktiellt och sidan Utbildning under fliken Aktier. Hittade den sidan idag så kommer själv oxå läsa på vid tid och tillfällen. Klicka på länken nedanför.

Länk!/Kör hårt och spara hårdare
Se inte detta som råd eller rekommendationer. Gör alltid din egna analys innan köp eller sälj på börsen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar