söndag 30 augusti 2020

20 sämsta utd bolagen = FIRE

Tjooh

Sitter här vid datorn och känner mig lite smårisig 🤒 men kom och tänka på en sak. Jag skrev i ett inlägg här om veckan att om jag skulle gå all in i ett amerikanskt bolag så kan jag joina FIRE rörelsen. Helt otroligt egentligen.

Men om vi tar min lista över utdelningsbolag som gått sämst och kikar lite på kurser och direktavkastning och leker lite med det sämsta nyckeltalet som utdelningsinvesterare nämligen YOC.

Vi tar de 20 sämsta i år i min lista och lägger in direktavkastning, senaste kurs och högsta aktiekurs i år.Då kan det se ut som nedan.

Kurser och DA från Avanza


Nu finns det ju inga garantier att någon av dessa bolagen någonsin kommer komma till samma aktiekurser som innan Corona pandemin. Men det är underhållande att sitta och spekulera och filosofera på olika investeringsmetoder och alternativ.

Jag delade 3 000 000 kr på 20 st bolag och köper för 150 000 kr i varje bolag.

ONEOK till exempel kräver en uppgång på 179% för att komma upp i samma nivåer som den var i februari 2020. Kurs % innebär 150 000 kr + Utd för 1 år + kursuppgång till högsta kurs i år.

Skulle alla bolagen inkl utd nå sin högsta kurs så har kassan växt till 5 142 330 kr. 

Lockande tanke? Absolut!

Många av bolagen ligger på botten just nu och kan ha en riktigt fin och positiv resa framför sig.

Även med denna portfölj skulle jag kunna gå i förtidspension redan imorgon 😁🤣 Måste sluta med dessa uträkningar för annars kan det sluta med att jag få för mig att GÖRA DET!

Skulle jag göra det så skulle jag nog byta ut några som jag ser som högriskare i listan.


/Kör hårt och spara hårdare

Se inte detta som råd eller rekommendationer. Gör alltid din egna analys innan köp eller sälj på börsen. 


1 kommentar:

 1. Hej

  Hehe som du skriver finns det inga garantier så även om tanken kan vara lockande så är frågan om det blir värt det i slutändan. Jag försöker att inte tänka så och istället fortsätta att snitta ner mina gav när det lyser rött (iaf i stabila utdelare).

  jag äger bara 3 av de bolagen i listan. Vilka av bolagen ser du som mer högriskare?

  MVH //
  VGI

  SvaraRadera