tisdag 3 december 2019

Varför följer man strömmen?

Ska inte gå in djupare än så eftersom jag inte har kunskaper inom ämnet men det är en intressant fråga. Många av oss är följare och följer dagligen människor som vi tror är smartare och klokare än vi själva är även i vuxen ålder. Jag kan förstå barn men som vuxen ska man alltid försöka vara sig själv och ta egna beslut. Man kan lyssna och lära av andra men besluten ska alltid vara dina egna. Den dag jag går i förtidspension ska jag börja läsa in mig i psykologins intressanta värld.

Jag tänker först och främst på bolaget EQT men även nu sist K-Fastigheter.

Inför börsnoteringen så går media ut med att KÖÖÖP!! men sälj direkt och tjäna en hacka för det är garanterade gratis luncher. Jag följde gladeligen med strömmen och tecknade och fick 300 st EQT och tanken var att behålla men vid tillfället hade jag tyvärr inte kommit så långt i mina funderingar om jag skulle behålla och bara investera i fonder eller börja köpa aktier.


Jag sålde 150 på 87,05 och 150 på 84,01 och självklart idag så ångrar jag att jag sålde! Jag tjänade förvisso 5495 kr exkl courtage vilket blir ändå ca 54 luncher men idag hade den summan varit 14400 kr eller ca 144 luncher.. Inte för att jag lägger onödiga pengar på luncher.. Men ni förstår. Man ska alltid göra sin egna analys och inte lyssna på bruset. Hade börsnoteringen varit idag så hade jag garanterat behållt aktierna.

Det är vid sådana här gånger jag tycker det är onödigt att media ska gå ut med liknande rubriker men även personer med stort inflytande på bland annat Twitter, Dagens Industri, Affärsvärlden mm som får folk att sälja när man kanske ska behålla istället. Ja det är lätt att vara efterklok..

Jag försöker från och med nu när jag håller på att konvertera över till aktier att börja tänka helt annorlunda framöver med mina köp. Jag har lagt över mitt tänk på att köpa bolag med kurstillväxt istället för utdelningar eftersom jag kommer att inrikta mig mera på bolag som Mastercard, Visa, Microsoft mm. Vad som händer längre fram i framtiden vet jag inte just nu men det kan hända att jag växlar över mera till utdelningsaktier då. Än så länge har jag inget behov av utdelningar nu när jag har ca 8 år till mitt mål "pension 55".

Jag är ute efter totalavkastning fram till pensionen!/Kör hårt och spara hårdare
Detta är ingen rekommendation utan bara mina funderingar och tankar.. Gör alltid din egna analys och lyssna inte på onödigt brus!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar