tisdag 31 december 2019

Åter hemma..

God tisdag eftermiddag

Åter hemma i Sverige efter en otroligt härlig semester på Puerto Rico, Gran Canaria. Vi var där 9 dagar och hade strålande sol och mellan 24-28 grader varje dag. I havet var det runt 21-22 grader. Alla vi pratade med sa att December har inte alls varit så här solig och varm som nu. Det brukar vara runt 18-21 grader denna årstid. Tittade på 10 dygns prognosen nu hemma och den visar 18-21 så vi har haft riktigt tur med vädret och riktigt bruna har vi blivit på köpet.. Har besökt det mesta mellan sanddynerna på Maspalomas och Puerto De Mogán där nästan alla startar sin seglats västerut.

Har skottat snö hela morgonen idag och alla veckans öl kom ut via svettporerna känns det som...

Nu är det snart 2020 och många pratar om målsättningar och prognoser inför det nya året men jag är lite tråkig och säger att jag har inga speciella mål förutom att jag ska fortsätta pumpa in pengar varje månad från lönen, årlig lågbeskattad utdelning från företaget och fortsätta sätta in pengar på företagets kapitalförsäkringar både på Avanza och Nordnet. På Nordnet köper jag det som jag inte kan köpa på Avanza. Ungefärligt sparande kommer att bli minst 400 000 kr/år.

Skrev bland annat här hur tankarna går om Pension 55 och hur funderingarna går med att eventuellt kunna bo delar av året utomlands.

Skrev här om hur personer kan nå FI snabbare om man inte väljer eller kan skaffa barn. Spara 15 000 kr/mån i 10 år och lev resten av livet på 18 000 kr/mån...

Ser att en del bloggare använder sig av YOC (yield on cost) vilket kan visa lite missvisande siffror för de som inte vet vad det betyder. Man får inte mera utdelning ju högre YOC du har jämfört med direktavkastningen. Utdelningen är det samma! YOC är en rolig grej för nördar att visa att man köpt lägre än kursen står i nu.

Aktieportföljerna (ISK svenska innehav och KF utländska innehav) består av 73 bolag och nästan 90% ligger på plus sedan köp. Utvärderar fortfarande vilka som kommer att få vara kvar som utespelare och vilka som får fortsätta vara bänkvärmare..

 • Addtech 17,20%
 • Intrum 14,35%
 • SSAB 13,67%
 • OEM 12,57%
 • Swedbank 12,06%
 • EPR -3,63%

Nu ska vi ut och besöka gravarna och tända ett ljus för farfar och morfar. 

Gott nytt år och ta det lugnt med rusdryckerna..


/Kör hårt och spara hårdareAllt jag skriver på bloggen är mina egna tankar och funderingar. Se inte detta som råd eller rekommendationer utan gör alltid din egna analys innan köp eller sälj. Följ inte andras köp! 

2 kommentarer:

 1. 400.000 kronor i årligt sparande var inte illa!

  SvaraRadera
 2. Hela 2019 har jag klarat av att spara mellan 10000-12000 kr/mån från lön vilket jag inte trodde 1 januari 2019. I företaget har jag lagt undan ca 200000 kr till kapitalförsäkringarna. Som det ser ut så kommer det även finnas utrymme för att kunna ta ut en lågbeskattad utdelning från företaget på ca 200000 kr. Men som jag skrev i inlägget om pension 55 så kan allt hända. Detta är om jag kan fortsätta med samma timpenning.

  Gott nytt år

  /Leva drömmen

  SvaraRadera