Reklam från Fello

tisdag 8 november 2022

Tisdagsfunderingar

Har börjat lite smått skala av i fastighetsbranschen för att ta ner risken i portföljen och istället vikta om mera mot stora stabila bolag med lite mindre risk. 

Just nu, eller rättare sagt för några månader sedan, går alla utdelningar och försäljningar direkt till Avanza Zero men även till AMF Småbolag. Försäljningarna sker i småposter just under 1000 lappen för att hamna på 1 kr i courtage och jag har ingenstans bråttom heller så inga tokförsäljningar. 

Jag vet inte om Avanza fonden kommer avkasta bättre än fastigheter men jag tror det i alla fall eftersom jag sätter pengarna där samt att stjärnorna står mera rätt när jag tittar i grafer och indikatorer. 

Gillar Avanza Zero mest för att den är gratis, snabba köp och sälj och att den innehåller nästan alla våra stora bolag som jag vill äga och då är det enkelt med fonden samt att enligt Morningstar ligger direktavkastningen på 4,33% vilket även det är bra. 

Nämnde i ett tidigare inlägg om att ta igen förlorad avkastning och att jag allokerar om nu har inget med inlägget att göra utan jag har alldeles för mycket investerat mot fastigheter (ca 32%) och har länge haft denna tanke. Vill få mera harmoni i portföljen om man nu kan säga så 🙃😆 

Om jag ska säga något om AMF Småbolag så gillar jag superskarpt herren på täppan Hexatronic som största innehav på 6,06% och tillsammans med Avanza Zero så bildar dessa två fonder en fin och stabil uppbyggnad på en portfölj som jag gillar. Kan hända att jag även lägger till en fond mot mikrobolag för att spetsa till det men tittar man på bilden till höger och jämför innehaven så är det inte jätte stor skillnad på 25 största så jag avvaktar med mikro fonden. 

Den till vänster är Öhman Sweden Micro Cap och till höger AMF Småbolag

Skulle önska att AMF börjar redovisa mera tydligt som många andra fonder sina köp/sälj, ökningar och minskning i månadsrapporten för jag saknar NIBE och vill minnas att den funnits där nyligen. Ser nu i halvårsredogörelsen att den är nere på 1,02% (2022-06-30) så den finns där. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar