lördag 12 november 2022

Mycket gnäll nu


Känns som mycket gnäll nu på finanstwitter. 

Avanza väljer att sänka belåningsvärdet för vissa värdepapper som ger rabatt på räntan (värdepapperskredit) och det blir direkt ett j@vla gnäll. För att få rabatt på Avanza så ska värdepappret ha minst 70% i belåningsvärde. 

Ett värdepapper som hamnade på 60% och därmed utanför ränterabatten är bland annat SBB. 

Så min fråga till alla är: Varför måste man stanna kvar på Avanza? Sluta gnäll och byt. 


En till grej som poppar upp i bland är courtage. På Avanza kan man ändra courtageklass först dagen efter om du gjort ett köp. På Nordnet kan du bara ändra courtageklass 1 gång per månad. 

Om du byter till SEB eller Nordea så har du courtage på 0,09% på alla köp och sälj. Min 1 kr eller max 199 kr per köp. Mycket bättre! 

Så min fråga till alla är: Varför måste man stanna kvar på Avanza eller Nordnet? Sluta gnäll och byt.


Källskatt är en annan gnällpunkt på finanstwitter. Har du finska innehav så har du 35% källskatt på Avanza. På Nordnet har du istället bara 15%. På Avanza och Nordnet tar det ca 3 år innan du får tillbaka källskatten! 

Om jag kommer ihåg rätt så har Nordea 15% källskatt och det tar bara ca 3 mån att få tillbaka källskatten samt att du har bättre courtage 0,09%. Bra va?

Så min fråga till alla är: Varför måste man stanna kvar på Avanza eller Nordnet? Sluta gnäll och byt.


Det är alltid något som är skit på Avanza eller Nordnet. Är man inte nöjd så byt. 

Jag har funderat och tänkt byta men nu skiter jag istället i allt och är tyst och slutat bry mig. Det lönar sig inte att gnälla. Skulle jag byta så blir det till gammelbank som SEB eller Nordea. Har Swedbank men där är det sämre courtage än alla andra. 

Mest troligt blir jag kvar på Avanza och Nordnet men jag gnäller inte mera! 


1 kommentar:

  1. Instämmer, jag gör likadant. Avanza är grymt bra men klart att vissa saker kan förbättras. Rakt courtage samt filialer i Finland o Norge samt återbetala källskatt inom en vecka vore fint.

    SvaraRadera