fredag 10 april 2020

Varför dessa +8% da bolagen!


Tjoooh

Blev en picknick med familjen idag ute på ett berg med en fin utsikt över havet. Vi grillade korv och myste tills det började blåsa mer och molnen blev gråare. Vi hade ordentligt med kläder så det gjorde egentligen inget men tonåringen skulle plötsligt på en extra träning med de äldre laget så vi drog hem lite tidigare.


Många som fortfarande rekommenderar högutdelande aktier till sina följare utan att beskriva vad det går miste om på riktigt.. nämligen avkastning på sina surt sparade pengar.. Jag vet att jag låter gnällig för det flesta men man kan inte lura småsparare hur som helst som bloggare utan att ta fram all fakta..

Som jag skrev på bloggen så kan man inte bara trycka på att bolaget har hög utdelning vilket är rätt men vad händer med dina investerade pengar?

Jo du får utdelningar och tycker att det här bolaget är ju skit bra men det som händer är att aktiekursen går ner i samma takt.

På en 5 års period har aktiekursen (Price Return) gått ner -27,5% och totalavkastningen (Total Return) bara stigit med ynka +1,43% på 5 år..

Bolaget jag pratar om är:

Iron Mountain Incorporated (IRM)

Här nedan ser ni orange på vitt hur aktiekursen (Price Return) sjunker de senaste 5 åren jämfört med index i blått som stiger.

  • IRM -27,46%
  • Index +33,41%
Här nedan ser ni totalavkastningen (Total Return) som även den sjunker jämfört med index.Om du investerade 100 lax på IRM och samma på en indexfond så har du inklusive utdelningar fått:

  • IRM 1 430 kr
  • Indexfond 48 000 kr Vilket väljer ni??

Jag vet vilket jag väljer!


Bli inte lurade av hög utdelning. TÄNK alltid på Totalavkastning../Leva drömmenAllt jag skriver på bloggen är mina egna tankar och funderingar så gör alltid din egna analys innan köp eller sälj och FÖLJ inte andra hur det agerar på börsen..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar