måndag 3 juni 2019

Resurs


Resurs Bank måste nog ha den sämsta hemsidan hitintills. Hittar ingenting om aktien eller något som innehåller ordet aktie.

På fondtoppen.se kan man se att 6/10 av de fondbolag som har störst innehav av Resurs är småbolagsfonder så det rättvisa borde vara att jämföra mot en småbolagsfond.

Om oss på Resurs Banks hemsida: "Resurskoncernen finns i hela Norden och består av Resurs bank och Solid Försäkring. Vi jobbar med att skapa smarta betal- och finansieringslösningar för både konsumenter och företag"

Eftersom hemsidan inte redovisar varken aktien eller någon totalavkastning så har jag knopat ihop en egen enkel tabell som visar totalavkastningen för Resurs Bank aktien inkl utdelning.

Börjar med att kika på en jämförelse mellan Resurs och en småbolagsfond. Resurs kom till börsen 2016-04-29 och priset fastställes till 55 kr/aktie. Nu i samband med detta inlägg så ligger aktiekursen på 54,60 kr..


En simpel tabell som visar Resurs totalavkastning sedan start inkl utdelning.


Summering

Eftersom det inte går att jämföra vare sig på 5 eller 10 år så är jämförelsen from 2016-04-29 och fram till idag 2019-06-03.

Resurs Bank 19% inkl utdelning.

SEB Sverigefond Småbolag 65,13% inkl utdelning.

OMXSGI 30,67% inkl utdelning./Kör hårt och spara hårdareInga kommentarer:

Skicka en kommentar