måndag 3 juni 2019

Castellum


Castellum är en populär aktie i det flesta utdelningsportföljer och jag tror det är på grund av sin generösa direktavkastning, på aktuell aktiekurs så ligger den på 3,38%, samt att den har utdelning 2 gånger per år (mars och sept). Sommaren 2018 låg aktien på runt 140 kr och då var direktavkastningen ca 3,8% vilket är bra för en svensk fastighetsaktie. Genomsnittet i min bevakningslista där jag har 20 fastighetsbolag ligger på 1,93%.

Castellum har haft en riktigt fin avkastning som vi kan se på grafen nedanför. De senaste 5 åren har Castellum totalavkastat 113,1% och senaste 10 åren 497,4%. Det jag saknar på de flesta hemsidor är möjligheten att jämföra mot likasinnade bolag. Skanska är hitintills den enda som har den möjligheten.


Jämfört mot Länsförsäkringar Fastighetsfond A så kan man se att den släpar lite mot fonden men inte mycket. De 3 största innehaven i fonden är Balder, Fabege och Sagax. Castellum kommer på plats 11 som största innehav enligt fondtoppen.se.


Har man svårt att välja fastighets aktier så är fonden ett mycket bra val. Har själv ägt fonden fram och tillbaka och sålde den för ett tag sedan. Inser nu att jag sålde den för tidigt och kommer mest troligt ta in den igen inom kort. Totala avgiften i fonden är 1,51% men eftersom den avkastar så grymt så är avgiften liten i förhållande till totalavkastningen.

Summering

Castellum 113,1% på 5 år inkl utdelning.

SEB Sverige Indexfond 49,22% på 5 år inkl utdelning.

Länsförsäkringar Fastighetsfond A 143,39% på 5 år inkl utdelning.

OMXSGI 49,5% på 5 år inkl utdelning./Kör hårt och spara hårdare
1 kommentar:


 1. SNABBT OCH SERIÖST LÅNE ERBJUDANDE PÅ 72 TIMMAR

  Detta budskap är avsett för anställda, näringsidkare, jordbrukare och entreprenörer som behöver ekonomiskt stöd för att lyckas med sin verksamhet. Få våra olika låne erbjudanden, kredit med mycket enkla villkor på en 3% ränta per år. Våra överföringar är försäkrade av banken för säkerheten för transaktionerna och du har möjlighet att få till gång till din kredit i 72 timmar garanteras. Så kontakta oss för mer information, tack.

  E-post: georges.matvinc@gmail.com

  WhastApp: + 33 756924191
  WhastApp: + 33 756924191

  SvaraRadera