måndag 30 maj 2022

Aktieutdelning Sverige

Att få aktieutdelningar är relativt enkelt och behagligt. Man köper utdelningsaktier och vips så landar det en summa pengar automatiskt på kontot. Smidigt eller hur. 

Nordamerikanska aktier är bland det mest populära bland utdelningsinvesterare eftersom det finns en uppsjö av bolag som delar ut 4 gånger per år men även varje månad. Det är enkelt att sätta ihop en portfölj för att få utdelningar varje månad i olika kvartal. I Sverige är det tyvärr fortfarande mest vanligt med 1st utdelning per år och då april och maj månad men på senare tid har många bolag börjat med kvartals- och månadsutdelningar. 

Läser ofta att många vill ha utdelningar så ofta man bara kan och då helst varje månad och till och med varje vecka och visst det är trevligt med plinget i mobilen kan jag bekräfta som får flera utdelningar varje månad från både svenska och nordamerikanska bolag. 

Men om man bara vill ha svenska bolag i portföljen. Kan man få utdelningar varje månad? Svar JA. 

Det svåra med svenska stamaktier är att hitta så att det täcker alla månader så där kan man stötta med d-aktier och/eller preffar. Stamaktier som delar ut kvartalsvis är oftast månaderna Jan, Apr, Juli, Okt. 

Som vi kan se på bilden så saknas det mest utdelningar i månaderna Feb, Juni, Aug, Dec och för att täcka upp så kan man ta in d-aktier och/eller preffar. 

Bilden nedanför är varken råd eller rekommendationer utan bara ett exempel på bolag som delar ut vilka månader. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar