fredag 1 oktober 2021

Fredagsfunderingar

Tjooh 

Äntligen fredag igen och arbete hemifrån.. Lugn morgon med 2 teamsmöten fram till lunch, promenad/jogg (8-10km) och en rejäl finn sauna innan familjen samlas runt middagslagning. 

Denna vecka har börsen varit lite sur med oss alla men jag är långsiktig och fortsätter köpa och börjar snart nå belåning.. Ska försöka hålla mig borta från det!

Har köpt massor av Investor (+14,97%) och Lundbergs (-0,31%) senaste 2 veckorna vilka för tillfället fortfarande har substansrabatt. 

Skrev ett inlägg som du kan läsa om HÄR där jag funderade på att sälja indexfonderna och köpa aktier istället. Har ännu inte agerat utan får se till veckan hur jag gör. 

Breda svenska indexet OMXSGI har i skrivande stund "rasat" -4,09% under veckan och -6,35% för månaden. 

Alla våra portföljer tillsammans hittills: 


Även fast det surat på nu senaste månaden så får jag ändå vara nöjd med avkastningen. Bara zooma ut ännu mera så ser det bättre ut. 


Tycker det är grymt kul sitta framför datorn och pilla på excel med siffror. 

Spånade på Investor nu sist som har en CAGR på 24,1% senaste 10 åren. Tänk den lycklige som satsade 3 mkr på blått för 10 år sedan. 
Jag hade inte gråtit om mina föräldrar hade gjort det. 

Men om vi ponerar att det även nästkommande 10 åren blir liknande CAGR och väljer att göra uttag på 300 000 kr / år dvs 25 000 kr / mån. Det investerade 3 000 000 räcker och det blir till och med över lite småpengar för framtiden..😂 

När jag sitter och spånar på detta sätt så får det mig att tänka på WHY NOT! 

Varför ha 30-100 olika bolag i portföljen? Självklart finns det ingen garanti att det blir så nästkommande 10 åren men men.. why not try! 

Jag är nästan där med tanke på min portfölj som består av 2 fonder och 2 bolag (aktier). 

  • AMF Småbolag
  • Spiltan Investmentbolag
  • Investor
  • Lundbergföretagen

Om vi sänker CAGR till 15%. Så räcker även det till uttag + några paket knäckebröd..


Ha nu alla en härlig helg och ladda batterierna för nästa vecka osv. 


/Leva drömmen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar