måndag 8 februari 2021

Spel, bettingbolag och SAAB

Varför blir folk så upprörda direkt man nämner ordet spelberoende eller spelmissbruk och ett bolag som Evolution i samma mening? Hade kunnat vara ett annat bolag inom branschen men valde Evo som ett exempel bara. 

Jag kan inte ändra beteenden hos folk och det är inte min uppgift heller men jag vill att folk ska fundera en extra gång om man ska verkligen välja att investera i spel och bettingbolag bara så där utan en tanke. 

Tänk

Var får bolagen sina pengar ifrån? Hur gör bolagen vinst? 

Jo det enkla svaret är - på folks bortspelade pengar! Folk som spelar bort sina pengar som säkert skulle göra större nytta på annat inom en småbarnsfamilj som mat, kläder och idrottsutrustning till barnen. 

Har inga belägg för detta men det är mina tankar och funderingar. 

Jag skriver det igen.

- Hur skulle du reagera om du får reda på att din far, bror eller syster har ett spelberoende och all din avkastning i bolaget du äger aktier i kommer från dina närmaste. Tänk varje gång så här. När dina aktier stiger med 1000 kr så har din bror spelat bort dessa 1000 kr till dig. 

Jag förenklar frågan. 

Tänk om det skulle vara så att din syster kommer gråtandes med ungen under armen och knackar på din nyinköpta lägenhetsdörr på Östermalm och ger dig tusen kronor varje eller varannan dag som hon spelar bort som blir din vinst i bolaget! Skulle du ta emot pengarna av henne? 

Skulle du investera i ett bolag som säljer barn och kvinnor eller vapen för att du kan bli rik genom att äga aktier i det bolaget? 

Hårda ord men jag vill att folk ska börja tänka lite mera och en extra gång och inte bara köpa aktier i bolag för att någon annan gör det eller för att bolaget växer så det knakar. Jag vill inte med detta inlägg på något sätt påverka att ni nu ska sälja era aktier men Du ska kunna stå för det varför du äger aktier i ett bolag. 

Bara på Avanza är det ca 159 400 ägare av Investor B aktien och Investor är ägare av SAAB.. och vad gör SAAB? Som tur är SAAB det största sänket i Investor och tycker att Investor borde sälja bort SAAB helt och hållet. Varför sälja vapen? Sug på den och tänk.


/Leva drömmen 

Se inte detta som råd eller rekommendationer. Gör alltid din egna analys innan köp eller sälj av värdepapper. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar