måndag 22 februari 2021

Husbil i södra Europa

Ja då börjar det bli dags att ta tag i det som jag funderat på nu ett tag nämligen som rubriken lyder husbil i södra Europa och vad man bör tänka på och hur och var man hittar alla campingar. 

Kort info först till er som inte hängt med: 

Jag och sambon kommer logga ut inom några år och ett av flera mål i livet är att resa runt med husbilen i södra delarna av Europa under perioder då vi i norra delarna av Sverige har sämsta vädret mellan november - mars. För att vi ska kunna åka på tumanhand iväg på längre rutter så måste vi vänta några år tills barnen börjar på universitet/högskola vilket är om några år för annars blir det svårt att ta med dom den tiden på året när de går skola. Självklart kommer vi resa även med barnen men det blir under kortare perioder och mera på helger, sportlov och påsklov men även på sommaren då de är lediga från skolan. 

Åter till inlägget

Om vi zoomar ut så är resmålen i stort sett det som syns på bilden nedanför vilket är en hel del kan tyckas men tid kommer vara det minsta problemet så länge vi håller oss friska. 


Som sagt så kommer det bli en hel del körande men som tur finns det väldigt fina och trevliga campingar vad jag läst även i södra Europa och det lilla jag googlat så är det på det flesta ställen samma standard och utbud som i Sverige. Under lågsäsong till exempel i Spanien kostar det i snitt ca €20 per natt att stå med husbil på en camping utmed kusten där du har några hundra meter till havet så inga stora avgifter. 

Som en skänk från ovan i allt letande så hittade jag en reseblog som jag nu håller på och plöjer igenom om ett par som köpte sin första husbil 2011 och sedan dess besökt ett antal länder som du kan läsa om på bloggen Happy Campers. Mycket inspirerande och rekommenderar verkligen alla att läsa bloggen. Kan säga att det lilla jag hunnit läsa så blir jag grymt sugen att komma i mål så fort som möjligt med vårat FIRE mål så vi kan åka iväg asap. 

HAPPY CAMPERS

Just nu känns det som att jag har tusen frågor till paret och vill snabbt skicka iväg ett mail till dom men kommer att skriva ihop en lista först så jag får med det viktigaste. Happy Campers har inte uppdaterat bloggen på flera månader men jag hoppas att det är aktiva fortfarande och kan ställa upp med att svara på några frågor (inte tusen)

Detta inlägg är definitivt inte det sista inom området utan ni kommer få dras med liknande inlägg några gånger framöver men jag hoppas att det går bra och att ni följer med på den långa "för" resan..

Vi kan säga att detta inlägg är nr 1 av XX. 

På återseende 😀


/Kör hårt och spara hårdare


7 kommentarer:

 1. Hej!

  Jag kan rekommendera HBK, Husbilsklubben. Där kan du läsa det mesta och få svar på dina frågor.
  Dessutom finns det mycket ställplatser & campingar färdiga att ladda ner, förutsatt du är medlem.
  Som jag ser det till en blygsam kostnad 100kr/är, första året betalar man +150kr.
  Lycka Till / Hälsningar Christer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket för infon. Vi är precis i början av resan så tar emot allt.

   /Leva drömmen

   Radera
 2. Sök och ladda hem dessa
  Park4night och
  ställplatser
  finns väldigt många underbara platser att stanna på i hela Europa.

  SvaraRadera
 3. Här har du ett supercentral ställplats med gångavstånd till Gibraltar

  PARKING Continental Cadiz Alcaidesa Marina
  +34 956 02 16 60
  https://maps.app.goo.gl/vTra5Dp9oa21oznj7

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Kenth för infon. Har du mera du kan dela med dig av så skicka på min mail som du finner här ovanför i fliken kontakt.

   /Leva drömmen

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Låter fantastiskt. vi kommer att följa er i hälarna ( vi tänker oss ca 5 år framåt ) . så vi hoppas ni fortsätter skriva även under resan.

  SvaraRadera