lördag 23 april 2022

Lördagsfunderingar

Jag är verkligen ingen storfräsare av finansböcker men ibland händer det att jag läser. Jag beställde Kavastus del 1 den orangea boken och den gröna del 2 för typ ett halvår sedan och har bara kommit till kap 17. 

Jag tycker att det lilla jag hunnit läsa i del 1 är att det är en bra och grundlig bok som det flesta bör läsa men man ska nog inte läsa dom om man är som många är negativa till han som person. Jag tänker på alla som finns på finanstwitter som hånar honom varje dag. Ni ska nog inte läsa för ni har redan en negativ bild och kommer att tycka att boken, böckerna är skit. Jag däremot gillar Kavastu, kanske inte alltid, men han har mycket rätt i allt han skriver. Är man öppen i sinnet då man läser eller tänker på att det är någon ni inte vet vem det är så kommer ni tycka att böckerna faktiskt är bra. Det kan vara även så att jag tänker som Kavastu i mycket men är inte själv riktig där ännu i min förvaltning. 

Det mesta är sunt förnuft och ganska enkelt om man inte är låst i sitt egna enformiga tänk. Sunt förnuft för mig är att man är öppen för alla förslag och vågar testa olika spår. Som jag skrev tidigare i ett inlägg så behöver man inte läsa 50 olika finansböcker på 5 olika språk för att lära sig att börsen på långsikt alltid går upp och man behöver inte alltid vara fullt investerad hela tiden. 

Vi kan ta mars botten 2020 till dec 2021 då börsen kör rally som Per Eklund upp för Pikes Peak. Och vad hände nu efter årsskiftet? 

Om vi tänker på Per Eklunds Saab så hade den nog inte klarat av så mycket mer eftersom den blev så varm att den höll på börja brinna uppe i mål på grund av att alla oljor i bilen kokade och så var det för många aktier. 

Se gärna hela dokumentären HÄR!

Det vi fått se nu är att många aktier har kommit ner för att kyla av sig och byta till nya oljor för ett eventuellt återtåg igen upp för Pikes Peak så småningom. Kanske inte i år eller nästa år men så småningom. Det är inte i nedgång man tjänar pengar utan det är när börsen åter börjar visa styrka. 

Tänk bara på denna bild nedanför. Köp signal vid 26 kr och sälj vid 63 kr och var är aktien idag! Om ni väljer att läsa Kavastus böcker så gör det men läs inte om ni är den som hånar honom! 

  

Trevlig helg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar