måndag 13 mars 2023

Måndagsfunderingar

Lördag förmiddag och här sitter jag framför datorn. Borde egentligen vara ute och åka skidor men vädret är så oerhört grått och trist så jag slappar idag och tar mig ann min vanliga 7 km promenad istället. Nu börjat det till och med tok snöa.. 😲

Edit! 

Skulle posta inlägget igår men fortsätter idag Söndag. 

Söndag, klarblå himmel och solen skiner som aldrig förr och kvicksilvret på -8 i skuggan. Var på en 9 km morgon prommis och nu väntar jag bara på att häva mig ut och åka längdskidor. Blir min vanliga runda på 13,8 km. 

Edit! 

Skulle posta inlägget igår men fortsätter idag Måndag. Ja ni ser!

Annars då? 

Börjar bli lite less på att sitta hemma och arbeta med några få okreativa fasta veckovisa teamsmöten. Jag vill ut i verkliga livet där det händer något, sitta och snacka skit, dricka kaffe med entreprenörer och beställare men att bo här uppe i Norrbotten har sina för- och nackdelar och just vintern är en stor j%#$la nackdel. Vi har mörkret, kyla och snö som ställer till det och i min bransch är det inte ekonomiskt att börja bygg- och markprojekten för tidigt med tanke på att vi har tjäle i marken till maj. En fördel är ljuset på sommaren vilket gör att man kan arbeta, köra bil sent på kvällarna och slippa arbetsbelysning på byggen. Har arbetskamrater som åker ner till Skåne vintertid för att arbeta och för det sociala och det kanske vore något även för mig, men men jag är en ensamvarg så jag kan vara själv långa perioder men inte för länge så man blir en zombie. Viktigt häva sig ut bland folk och fysiska möten ibland för att socialisera sig. 

Något som däremot är trevligt även fast det är kallt och dåligt väder är aktier. Har återfunnit min kärlek till utdelningsaktier och fortsätter nu bygget på min nya utdelningsportfölj och har under vecka 10 köpt aktier för ca 64k och 4 nya innehav. Blev att köpa bland annat mera finans som drogs ner av SVB (Silicon Valley Bank) men även påfyllning i befintliga. Vill inte rusa med inköpen utan tar det i sakta mak så vad som händer nu i veckan är svårt säga. Vi får helt enkelt se vad börsen erbjuder. 

Inser att jag måste börja sammanställa manuellt för att få en blick i hur bland annat min fördelning ser ut i väskan just nu eftersom på Avanza kan man inte välja bort fonden när man går in och väljer fördelning på innehav, bransch, land under portföljanalys. Eftersom jag har 1st fond (AMF Småbolag) kvar som fortfarande är 28% av portföljen som ställer till det.. Har en hyffsad inblick via excel men hade varit smidigt få fram den på Avanza med ett enkelt -klick! 

Måste nog gå en kurs hos bloggaren Kalkyls ekonomiblogg för lite tips och tricks.. 

/Hörs1 kommentar:

  1. Bara teamsmöten kan bli lite tråkiga. Många möten blir riktigt bra via teams, beror lite på deltagarna och hur många man är. Usch ja riksbankernas framfart börjar märkas nu och svb var en inledning...

    SvaraRadera