fredag 2 september 2022

Fredagsfunderingar

Ni som följer mig vet att jag är en hoppjärka som byter från utdelningsaktier till fonder och vice versa lite för ofta kan jag tycka själv också men så länge det funkar och ger mig avkastning så är det väl ok?.. Jag körde fonder under 2020-2021 vilket var väldigt lyckat och nu i början av 2022 bytte jag till utdelningsaktier vilket också enligt mig var lyckat. Hur länge ska jag köra på denna konstellation? Who knows.. maybe Otto knows! 

Jag kan pendla mellan 15 och upp mot 50 aktier och som det är nu så vill jag bara köpa mer och mer men vad händer med kontrollen över bolagen. Visst är det enklare ju färre innehav man har men även ju fler man har eftersom fördelningen procentuellt och risken minskar med antalet aktier i portföljen vilket är bra och liknar då mera en fond. Jag slipper bry mig lika mycket om innehaven och även lägga ner tid som jag har mindre av nu under högsäsong inom min bransch. Låter som att jag bör ha fonder. Kanske vi får se..

Det som var och är lyckat under detta år är att innehaven inte rasat lika mycket som svenska fonder och jag har fått över 100k i utdelningar vilket mentalt känns bra. 

Har börjat hyvla av vinster i utländska aktier iom den höga $ för att bygga kassa för lite sämre tider om man nu ska lyssna på twitter experterna (som det finns många av) som analyserar en botten kring Q123. Det som är med börsen är att -Hur bra bolagen än är värderade så kommer det flesta rasa med flocken om tex US500 når 2800-3000 nivån. 

Har många fonder under lupp och jag har en färdig första lina (hockey term) om byte skulle ske. 

Annars i det privata så lunkar livet på som vanligt med lite mera arbete än vanligt och jag är verkligen inte blyg med min fakturering vilket inspirerar och gör att jag håller uppe motivationen. Har även en 200k utdelning att ta ut från företaget som ska sättas in i kassan för framtida köp. 

Som tjurig halvfinne som jag är så kan jag vara en belastning för mig själv.. Jag har tex satt fonden Spiltan Investmentbolag på svarta listan på grund av att jag inte gillar varken Kinnevik eller Storskogen som tyvärr finns med i fonden.. annars en fin fond! 

Nä nu knäpper jag en fredags bärs och tar helg 👍


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar