fredag 30 september 2022

Fri, frihet, FIRE?


Varning för att bli lite bitter..Mina vardagar mellan 07 - 16 då jag inte sitter i Teamsmöten eller är ute i skidspåren så hänger jag på Twitter där jag är ganska oaktiv. Ibland händer det att jag lägger upp bilder på hur jag ser på en del aktier men annars följer jag flödet och klickar på några 💗. Har kapat bort en hel del "trams" och försöker bara följa det som ger mig något så flödet är ganska snabbt bearbetat.  

Ord som ganska ofta dyker upp i flödet och pratas om är FIRE, FRI och FRIHET! 

Vad betyder dessa ord för dig? Skulle tro att alla som svarar på vad orden innebär för sig själv blir olika för alla. 


"Varför måste man sluta arbeta för att vara FRI eller nå FRIHET?" 


Nä det behöver du inte!


"Kan man inte vara FRI och fortsätta arbeta NÄR och OM man vill?" 


Jo det kan man!


Jag är FI men väljer att fortsätta arbeta som egenföretagare och kommer därmed arbeta om jag vill, hur ofta jag vill eller när jag vill. Jag skulle inte kunna vara eller känna mig FRI och inte ha något att göra om dagarna. Jag vill inte vara FRI och sluta arbeta som en del hävdar att man måste göra. 


Läser ofta. 

Hur kan man vara FRI men fortsätta arbeta? 

Att arbeta är inte frihet! 

One year syndrom 

osv..


FRIHET för mig är att jag kan bestämma när jag vill vara ledig och hur länge. 5 veckor semester är inte för mig att vara FRI. Första, andra och ev tredje veckan går bra men de två sista går många och har jobbångest och gruvar sig för att snart är semestern slut och man har inte hunnit göra hälften av det planerade och det mörka molnen börjar ta över i skallen = negativa tankar, arbetsångest!  

Bor man som jag uppe i Norrbotten så är vintrarna och då speciellt dec-feb kalla och mörka stora delar av halvåret. En tid då man verkligen inte vill ha "något att inte göra" för att vara fri.. om man inte tillbringar tiden i södra delarna av Europa. 

När barnen flyttar hemifrån om några år kommer jag och sambon tillbringa vintrarna i vår husbil runt omkring i Sydeuropa eller backpacka i Thailand, Australien, Hawaii eller något annat varmare ställe än Norrbotten när det är som kallast och mörkast hemma. Det kallar jag för FRIHET. 

Även fast jag i framtiden väljer att arbeta delar av sommarhalvåren skulle jag kalla även det för att vara FRI för då gör jag något som jag gillar och trivs med samtidigt som jag tjänar stora pengar. Men det viktiga är att -Jag är inte tvingad att arbeta! 

FRI eller FRIHET för mig är inte att kunna vara hemma, ledig, ensam bara för att kunna träna på dagarna. Jag vill träna tillsammans med hela familjen när alla kan vilket ger mig kärlek och styrka. Jag har en familj att tänka på och så länge barnen bor hemma så är jag skyldig att serva dom med de dom behöver och vill. Visst skulle jag kunna vara hemma, ensam, om dagarna som hemmapappa men det är verkligen inget jag suktar efter. Som tur är den gråa perioden snart över här uppe och jag kommer att vara utomhus hela dagarna mars-nov på olika projekt runt om i Norrbotten. 

Varför är en del på Twitter FIRE men inte gör eller kan göra det som dom egentligen skulle vilja göra? Läser ofta att man längtar dit eller vill göra det.. Men gör det då! Vill man vara FRI och ingenting göra? Är man FRI då? Du som läser detta och är FIRE skulle inte du kunna skriva ett inlägg på din blog eller starta en blog och beskriva varför du inte kan göra det som du vill när du vill! 

Sparkvoter på 300% per månad, panta tomburkar, cykel till jobbet för att gå tidigt i FIRE men inte kunna åka iväg när man vill, vart man vill eller göra det man vill är inte FRIHET! Att sitta hemma och vara FRI verkar vara the shit för många. Känns väldigt meningslöst!

Säger inte att det är fel. Alla får leva sina liv som de vill men hjälp mig att förstå! 

Sorry för att jag upprepar många inlägg om detta ämne men jag tror att orden FIRE, FRIHET och FRI har hajpats upp N Å N T I N G speciellt på Twitter!.. och att många tror att det är det enda i framtiden och något som alla måste nå. 

Tänker ofta på mina bekanta som gör det dom vill, när dom vill och åker iväg 2-4 gånger per år på cykel- och golfresor runt om i världen. Skulle jag gilla cykling eller golf skulle även jag åka iväg med dom men tyvärr är dessa "rörelseövningar" inget för mig. Skulle jag däremot få med mig folk på äventyr för att åka iväg för att surfa, dyka, vandra, klättra, åka slalom i en gammal VW buss från 1974 med Skaburbian Collective i högtalarna så skulle jag åka iväg utan att tveka..  

Nää nog med syrliga citroner här nu.. Ni som förstår förstår.

Over and out


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar