torsdag 11 november 2021

Har börjat få en konstig känsla på hur marknaden rör sig och vart vi egentligen är på väg. Lyssnar man som jag rätt mycket på poddar när jag är iväg på mina långsvängar i bilen så kan man bli lite lätt påverkad både positivt men även negativt vilket jag inte vill. Hur mycket jag än gillar att lyssna på poddar så får man försöka selektera och inte ta in allt man hör. 

Ser man på många bolags aktiegrafer som stigit som en hockeyklubba eller som Eiffeltornet så får jag åtminstone lite lätt svindel och tänker genast att den aktien måste förr eller senare gå ner för att hämta andan och då kommer nästa fråga. - Hur långt ner? Jag har tyvärr inget svar men ett sätt är att dra en trendlinje för att se hur aktien "kunde" ha gått utan denna Corona dipp samt boostade rallyt. Visst kan många aktier ha fått denna sving uppåt utan Corona men jag tror inte alls det är lika många bolag som idag om ens hälften av hälften av... 

Det svåraste är att dra en rättvis trendlinje någonstans mellan topparna och dalarna men med en fortsatt positiv genomsnittlig avkastning. 

Drar man denna trendlinje så är det en del aktier som kommit ner en bit och har en bit kvar. En del har rasat nedanför trendlinjen och en del är fortsatt uppe i himlen. 

Vill inte visa några bilder utan ni får själva dra era egna slutsatser hur ni ser på marknaden. Även fast jag har denna känsla nu så vet jag innerst inne att vi kommer år efter år sakta men säkert gå dessa 2 steg fram och 1 steg bakåt. Det svåra är att ingen vet tex om vi dippar efter denna vintern/våren eller nästa och hur mycket ner eller upp vi ska. 

Det tråkiga för mig skulle vara att vara all in bull och att det inom kort skulle börja en segdragen och långvarig nedgång speciellt nu när jag snart ska logga ut och bygga min portfölj som till stor del kan komma att se ut som i förra inlägget. Den portföljen är nog inte så dum ändå med stabila utdelningar..

Hur ska jag tänka? 

Jag tror helt enkelt att tiden får visa men jag är snabb på avtryckaren både i köp och sälj och lite därför jag allokerar om mera till aktier. 

Guds frid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar