onsdag 26 maj 2021

Månadsspara på olika sätt!

Fick en idé till ett inlägg på promenaden efter att jag ställt en fråga på Twitter om ni har ett eller flera konton på tex Avanza. Frågan på Twitter var om ni har flera miljoner och om ni då delar upp 1 mkr per konto (KF eller ISK) eller om ni har tex 5 mkr på ett konto. Funderingen var om insättningsgaranti och investerarskydd. 

Nu till min nygamla kläckta idé.

Fördelen med att ha tex fyra konton är att om man månadssparar tex i fonder så kan man fördela och sätta automatiska köp i olika konton så köpen blir varje vecka istället för 1 gång per månad. Har faktiskt funderat i dessa banor förut men den rann ut i sanden men väcktes upp igen. 

Enkelt förklarat så sätter man månadsvisa automatiska köp tex:

  • Konto 1 varje måndag 3:e
  • Konto 2 varje måndag 10:e
  • Konto 3 varje måndag 17:e  
  • Konto 4 varje måndag 24:e 
Då kommer vi till nästa pilsner, vilken dag i veckan ska man sätta som köp? 

Undra om det finns historisk statistik/data på om det finns "en bättre dag" att handla fonder på börsen? Ska man köpa måndag eller tisdag eller onsd... Det vanligaste om man köper 1 gång per månad är typ direkt man fått lönen dvs runt 25 varje månad. Men om man väljer att dela upp köpen som ovan i fyra konton vilken dag på veckan ska man köpa? Oj oj och voi voi vad dessa funderingar ställer till det i huvudet nu! Kan det aldrig vara enkelt. 


Detta sättet borde ju vara det mest ultimata "glömma bort portföljen" och bara njuta av livet och eventuellt logga in en gång per kvartal / halvår / år.. eller om 5 år. 


/Kör hårt men spara hårdare


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar