måndag 27 juli 2020

Äntligen måndag

Äntligen måndag morgon.

Bland det bästa som finns är att få vakna först av alla i familjen och få koka sitt kaffe och bara få sitta själv i soffan i tystnaden och läsa nattens nyhetshändelser och Twitter.

Idag blir det jobb som vanligt. Om någon missat så är jag konsult (egenföretagare) inom bygg och anläggning och blir inhyrd som arbetsledare, platschef, projektledare osv. Trivs jätte bra med rollen och kommer kämpa på i max 5 - 10 år till för att sedan exekvera mitt mål som pension 55. Rekommenderar alla att testa på som egenföretagare som har modet och möjligheten. Skriver modet för att jag har många bekanta som vill men inte törs på grund av att de tror att bokföring är svårt eller att de är rädda för att göra fel inför skatteverket. Det är som att vara rädd för polisen. Polisen och skatteverket är vanliga människor de med och alla kan göra fel någon gång i livet. Skatteverket är för det mesta väldigt trevliga och hjälpsamma.

Kommer köpa mera fonder nu på morgonen och inväntar öppningen på andra sidan pölen.

Har även skrivit förut om att jag har flera stycken olika bevakningslistor på Avanza som jag följer och jämför mot både aktiva- och passiva fonder. Det som gått bra är de stora amerikanska bolagen samt många andra i Sverige som Indutrade, Addtech och Lifco. De är bolag som jag länge tänkt ta in i väskan.. men tyvärr inte.
Har en framtida portfölj som jag gillar mest. Inte för avkastningens skull men för att den är jämn och tuffar på stadigt. Har även olika utdelningsportföljer som jag kan tänka mig lite senare när jag närmar mig pension 55.

Börsen känns väldigt spooky nu så tycker det är svårt hur man ska agera framöver men jag har bestämt mig att fortsätta öka mestadels i fonderna men även i aktierna om USA surar till.

Nu ska jag till jobbet.


/Kör hårtInga kommentarer:

Skicka en kommentar