tisdag 31 augusti 2021

Speltid!

Nicklas Andersson även kallad @Investeraren på Twitter la ut denna bild på Twitter.


Många som läser inlägget tycker nog att KINA är idioter och hur f@n kan ett land göra så där..

Jag som förälder tycker att detta är bra och något som alla föräldrar bör och SKA göra dvs begränsa barnens spelande och sittandet framför skärmar hela dagen tid. 

Jag som har alltid i stort sätt hela mitt liv idrottat både stenhårt och nu som en glad motionär anser att barn inte ska sitta och spela hela dagarna. Jag vet själv när jag pluggade på universitetet och försökte spela lite CoD och liknande fps spel hur mycket tid det tar och hur länge det tar för hjärnan att slappna av efter man suttit och spelat några timmar. Jag försökte plugga efter ett spel men det var stört omöjligt. Vill eller måste man spela så gör det för guds skull efter du pluggat färdigt för dagen.

Jag vet flera föräldrar som har barn som struntar helt och hållet i skolan och vill bara spela och när det inte får spela så är föräldrarna det sämsta och värsta i hela världen. Alla andra får spela.. Jag är för att Kina inför detta och något som många andra länder också borde införa. 

Utan belägg för detta så tror jag det flesta som ligger snett i spelbranschen är just de som inte tror på detta eller håller med mig. Även de som inte har barn som inte riktigt ser eller upplever detta med egna ögon. 

Jag anser att barn ska idrotta och hålla igång, bygga kojjor i skogen, spela landhockey på gatorna hela dagarna istället, vara ute och busa, palla morötter, hänga med brudar med andra barn irl precis som alla vi gjorde på 70-80 talet innan alla dessa j.vla appar som snap, tiktok och liknande samt spel som intog alla barnens liv. Jag anser att barn hellre ska få ett blåöga, lårkaka, benbrott i en fotbollsmatch, i hockeyrinken eller i slalombacken än att få hjärnan skrynklig eller levern skadad av zero drycker av allt spelande och från all skärmtid. 

Vi har alltid varit strikta med våra barn och alltid haft "lagomma" regler vad gäller skärmtid och det är våra barn glada för idag och håller med oss att vi gjort rätt. Man kan inte vara slapp som förälder och låta barnen bestämma över sina föräldrar. Har bekanta där barnen får göra precis som de vill och bestämmer i stort sätt vad de vill och gör om dagarna. Var i ligger motprestationen??

Barn (1-18 år) ska vara ute och röra på sig PUNKT.

Nog med gnäll. Hoppas att någon håller med mig.


/Leva drömmen 


2 kommentarer:

  1. Fullkomligt lysande inlägg. Instämmer helt i att motion och rörelse trumfar allt alltid. För få föräldrar tar sitt ansvar utan blir "polare" med sina barn istället. Uppfostran pågår dygnet runt för vårt gemensamma sociala ansvar måste tas. Skaffa inte barn om du inte kan a hand om dig själv. Tack för grym blogg. /mvh Dan

    SvaraRadera
  2. Hear hear!

    Dessutom medhåll angående spelbranschen.

    SvaraRadera