torsdag 5 augusti 2021

Slut på semestern

Vet inte hur många gånger jag tänkt börja skriva på ett inlägg men raderat tanken relativt snabbt för att jag inser att det inte blir intressant för dig som läsare. Skrivmotivationen har inte heller varit på topp. Har mest bara hinkat öl och haft arbetsläger här hemma med en massa trädgårdsgöra.. Frugan har fått vara arbetsledare.

Har även fått en del mailfrågor som jag svarat på under semestern. Tack för dem och fortsätt skriva. 

Vad som är fint med att ha konton även på Nordnet är att jag glömmer bort dem och därmed blir det nästan inget pill där som förstör taktiken. Indexfonder rakt av och en CAGR på 18,54% 👍💪 
Skiter kanske i det blå skåpet men jag tror att allmänheten i Sverige skulle ha/få bäst avkastning över tid med bara indexfonder i portföljen.. 

Mina fondkonton på Avanza har avkastat lite bättre med sina 78% (CAGR 21,17) under samma period där jag hoppat mellan indexfonder och techfonder. Nu har jag bara indexfonder på Avanza. Förutom AMF Småbolag som är avgiftsmässigt nästan som en indexfond.

Aktierna tuffar på och tickar in både avkastning och utdelningar. Har inte ännu bestämt mig hur jag gör med aktierna. Behålla och öka eller sälja och öka på fonderna. Bäst avkastning sedan köp har SBB B genererat med sina 26,25% tätt följd av Corem B med sina 20,71% jämfört med AMF Småbolag 15,40% under samma period. 

Utdelningarna idag ser ut som nedan. Säljer jag alla fonder och växlar över till mina aktier så hamnar jag på drygt 257k. Min första "nöjd" nivå eller FIRE Guld nivå är 300k dvs 25k per månad och då först kan jag känna mig någorlunda framme. Började åter arbeta igen i måndags efter en grymt härlig och välbehövlig 3 veckors semester efter alla dessa år då jag bara haft några strödagar då och då. Kändes extra skönt i och med det fina vädret vi lyckades få här uppe i norr. Längtade ibland tillbaka till båten vi sålde och var flera gånger nära på att köpa en vattenskoter.. men tog det lugnt, sprättade en till bärs och tänkte på alla pengar jag sparar (snåljävel tyckte barnen 😆). 

Twitterflödet fylls dagligen av frågor och fundering på om man ska sälja investmentbolagen eller inte på grund av den höga premien i vissa invbolag men jag fortsätter tanka i Investor som har fortfarande rabatt enligt ibindex. Ser den som en indexfond (ETF) som jag kan köpa i och/eller sälja över dagen vilket jag uppskattar jämfört med fonder där sälj kan ta upp till två dygn om du klickar på säljknappen efter kl 13. 

Har fått två doser av Pfizer så vad händer nu? Blir väl en tredje till våren. 

Ingen semester blev det i år men vi har preliminär bokat Åre till sportlovet 2022. Är sjukt sugen på att dra till Gran Canaria till vintern över jul och nyår men vi får se vad som händer. 

Hejar järnet på sverigedamerna i fotboll och hoppas de får sin guldmedalj imorgon. Självklart hejar jag på alla svenskar och finnar. 


/Kör hårt men spara hårdare


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar