torsdag 4 maj 2017

OMXS30

Är ingen expert på TA men försöker att lära mig. Idag tog vi toppen från augusti 2015 som låg på 1638 vilket är bra för fortsatt uppåt. Nu kan index sjunka lite för att senare inom kort försöka ta nästa toppar som finns på 1658 och 1669. Om dessa tas så finns det stor möjlighet att även 1720 testas. Blir det så tror jag att det blir som i USA att ATH tas ut ordentligt. Vissa tror till och med att 1800 kan testas.

RSI visar även översålt så en dipp är inom räckhåll. Senast RSI var på dessa nivåer var mitten december 2016. Då sjunk index med drygt 50p innan den tog fart igen uppåt.

Finns massor av andra indikatorer men jag tycker att RSI funkar bra till det jag använder den till. Mitt tidsperspektiv är oftast dagar och månader.

En del använder RSI till trading och swingtrading i olika tidsperspektiv. Man läser av den ungefär så här. Om RSI värdet är över 70 så är det överköpt eller övervärderad och lägre än 30 så är den översåld eller undervärderad. När den är på överköpt så är oftast läge att sälja och översåld så är det läge att köpa. Detta kan användas både till index och aktier.

Bilden här under visar tidsperspektivet dagar. Man kan även se timmar och minuter.

Dagar

Månad

Den nedre bilden visar månader. Där kan man se att vi har haft en riktigt bra bull period. 11 st raka månader som börsen stigit. Det har aldrig hänt tidigare. Det är därför många anser att det borde komma en ordentlig dipp inom kort.

Jag följer med. Den går dit den vill..

Nu ska vi ut på en kvällspromenad i det fina vädret. Vi har fortfarande +10 i Norrbotten./Kör hårtInga kommentarer:

Skicka en kommentar