tisdag 23 maj 2017

Intrum Justitia

Köpte en ny aktie som jag ägt i omgångar nämligen Intrum Justitia. För mig känns bolaget som en bra aktie att äga. Är ingen analytiker så kommer inte att göra någon djupare analys av företaget.

Intrum Justitia är ett kredithanteringsföretag som finns i hela Europa. IJ hjälper företag att få betalt för de varor och tjänster de säljer. I mina ögon är det ingenting som kommer att minska inom en snar framtid. Köp mellan privatperson/företag och företag/företag kommer att ske i typ all evighet. Branschen känns inte heller så beroende av något speciellt. Köp av varor kommer att ske även fast världsmarknaden gå sämre. Det är inte en konsumentbransch som till exempel Axfood eller ICA men inte långt ifrån. Vissa typer av branscher kommer alltid att gå bra mer eller mindre som inte är beroende av något speciellt.

Jag köpte aktien på dippen runt 292,50 sek. Har försökt studera grafen på Investing som är gratis och försöker se vart den kan nå. Vi borde nå runt 317 inom kort vilket oxå är 38,2% enligt Fibonacci. Samt att RSI (14) är på låga 22. Vi får se.

Kan tänka mig att äga denna aktie i långa portföljen. Direktavkastning ligger på ca 3% vilket är den undre gränsen för mig. Utdelning sker Juli vilket är bra för jag försöker få utdelningar varje månad och Juli brukar vara en sådan månad. Jag har skrivit förut om just utdelningsdagar och hur jag fungerar. Har jag aktier som delar ut en gång per år så kan jag fort bli less aktien och tar gärna ut vinsten fort efter att den gått upp igen efter utdelningen. Får jag däremot utdelning varje kvartal så är det lättare att behålla och köpa mera för att få ut mera varje kvartal.


Nu ska jag gå och ta mig en kvällsmacka. Vi hörs./Kör hårt2 kommentarer:

  1. Finns det någon risk tror du att fler och fler personer lättare kan få skuldsanering och att det på så sätt blir svårare att kunna driva in hela skulder?

    SvaraRadera
  2. Ursäkta sent svar. Svår fråga. Skuldsanering innebär i stort att personen går i personlig konkurs vilket innebär att personen får leva på existensminimum i ett antal år och därefter sanera sina skulder. Är lite dåligt insatt i detta men JA det blir svårare att driva in skulder eftersom inte staten/kommunen går in och betalar skulder om personen får skuldsanering.

    SvaraRadera