söndag 21 maj 2017

Byta jobb?

Satt och fipplade med mitt Google Kalkylark som jag har för att hålla koll på mina aktier, utdelningar och fonder och kom att tänka på en sak. Jag har ju ett mål med mitt sparande och det är att jag ska ha en viss summa utdelningar som jag kommer att använda mig av från och med kring 55 och framåt allt beroende på hur mycket jag kommer att få i utdelningar/månad. Har inte ett fast mål men jag har ungefärliga mål.

Men först: Jag har ett bra jobb och tjänar rätt bra för att bo uppe i Norrbotten. Skulle självklart tjäna mera på att återgå till någon av mina gamla arbetsgivare inom bygg och anläggning då de arbeten ligger oftast utanför min hemkommun och då få traktamenten för att ligga borta på jobb. Har lite sådana funderingar faktiskt. Skulle jag gå tillbaka så är bara traktamentet på ca 10000 sek/mån extra + att jag skulle kunna få upp min lön några tusingar till. Anledningen att jag jobbar i hemkommunen är för att jag legat borta på jobb sedan 2006 fram till 2014 och med två idrottande flickor så kände jag att ansvaret blir för stort på sambon med allt skjutsande till träningar och matcher. Jag har inte tänkt på detta mera förrän nu vilket får mig att inse att jag kanske ska börja höra mig för lite. För att jag ska komma närmare mitt mål med utdelningar så är det inte fy skam att få lägga undan dessa 10 pappen i månaden på utdelningsaktier..

Återgå till kalkylarket: Jag gjorde en enkel tabell på hur det skulle kunna se ut för mig framöver. Har förövrigt haft en rejäl portfölj innan jag sålde bort allt alldeles för tidigt och lite dumt så här i efterhand. Jag rycktes tyvärr med i en baisse klan som fanns på bl.a Twitter som tyckte att börsen kan inte stiga mer och allt ska ner men inte. Hade jag haft kvar den och legat all in så hade mina utdelningar idag varit närmare 35 papp. Nu idag är jag tyvärr för försiktig och ligger mest i fonder och med alldeles för mycket torrt krut på kontot. Måste råda bot på detta känner jag.. Jag vill ha tillbaka Expertdirekt på Twitter som kommer och trycker ner börsen ett par hundra punkter så lovar jag att gå all in i aktier igen.


Jag inser att jag kommer få det tufft att klara mitt stora mål vilket är ca 2.26 msek för att kunna få ut ca 10000 sek/månad i utdelningar. För att kunna komma till mitt stora mål så kommer jag att måsta spara ca 7000 sek/månad. Detta betyder att om jag ska nå mitt mål så måste jag även byta jobb vilket inte känns allt för orimligt.

Man ska ha drömmar med sitt sparande. Min stora dröm är att kunna dra ut på en resa och inte behöva tänka på jobbet där hemma utan vara på resande fot så länge man själv tycker./Kör hårtInga kommentarer:

Skicka en kommentar