tisdag 13 december 2022

Vilken väljer du?

Är nog frågan många står inför när man ska välja mellan många olika utdelande bolag. Är man ute efter hög direktavkastning (utdelning) eller är man ute efter totalavkastning och utdelningshöjningar?

Om man stod för fem år sedan och valde mellan två lite okända bolag som WW Grainger Inc (Servicebolag inom industri) eller Macerich Co (REIT inom fastigheter) så är det svårt veta hur bolagen kommer avkasta fem år framåt. 

GWW hade en direktavkastning på ca 1,78% och MAC på ca 5,4%. GWW skulle nog många tycka har lite för låg da för att ha i sin utdelningsportfölj medans MAC är ganska lagom. 


GWW fem år innan köp 2017-12-13

WW Grainger Inc

Aktiekurs norr om MA200 och MA50. 


MAC fem år innan köp 2017-12-13

Macerich Co

Aktiekurs norr om MA200 och MA50.


Hur gick det 5 år senare?

Killgissar att de flesta skulle valt MAC på grund av högre direktavkastning samt chans om högre aktiekurser upp mot $ 80 men med facit i hand skulle man valt WW Grainger Inc. Inlägget visar hur svårt det är pricka dom rätta innehaven och att inte välja bolag på grund av högre direktavkastning men även ack så viktigt att rätta till misstaget och sälja skräp bolagen så fort som möjligt. Har inte alls tittat eller jämfört nyckeltal utan bara aktiekurs och utdelningar. 

GWW har jag i min bevakningslista. Inga råd eller rekommendationer!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar