måndag 6 september 2021

Husbilsfunderingar

Aaahh har hittat en superfin husbil jag gärna skulle vilja, kunna köpa redan idag. Den är inte ny men pedantskött och välvårdad av ett äldre par sedan ny. Tanken var att köpa tidigast nästa år men ska man ta tag i saken redan nu och handla in den så slipper man bekymret nästa år! Problemet är väl bara var man ska förvara den och vad den kostar oss i försäkringar och dylikt. Visst skulle vi kunna använda den redan till hösten/vintern och dra en sväng till Sydsverige och ev Europa en vecka eller två men även en helg eller tre på en slalomanläggning till vintern/våren nu när det öppnat upp gränsen till Suomi. 

Ett problem med att bo här uppe är om det är vinter i Norrbotten så vill man helst köra med vinterdäck men hur skulle det vara att köra med året runt däck på en husbil för att slippa bytandet eller att slippa köra på sommardäck om man vill köra ner till Europa vintertid?? 

Har jag någon följare med husbil som kan berätta hur ni gör med sommar vs vinterdäck? 

Visst skulle man säkert kunna magasinera den någonstans i södra Sverige under vintern och åka bil eller tåg ner när man ska använda husbilen, men vad kostar det? 

Man drar ju inte bara så där en sväng på 1600 km över helgen till Österlen från Norrbotten. Egentligen borde man kanske flytta söderut när man checkar ut till FIRE rörelsen. 

Om inte nog med att tankarna redan flyger omkring runt aktier och fonder så är det husbilar och boende vid FIRE!? 

Norrbotten

    Slalom (Riksgränsen, Björkliden, Ylläs, Levi)

    Skoter 

    Skidåkning

    Skärgården 

Skåne

    Varmare året runt 

    Nära till Europa 

    Slippa snöskottning

    Lära sig nytt språk..


Tur man inte har ADHD och gör det man alltid tänker på utan man är ju från kommunen där kulsprutan låter ra-ta-ta-ta-ta. 

Over and out

/Leva drömmen


2 kommentarer:

  1. Har man bara tiden är husbil ett billigt och fritt sätt att uppleva nya platser med. Kul!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut är det så och tid kommer vi ha massor av inom kort.

      Radera