Reklam från Fello

måndag 11 januari 2021

Husbil

Tjola hopp 

Ha haah nu blir det helt annat än förra inlägget.. Har redan fått några mail som jag besvarar asap! 


För nu ska jag börja spana och läsa in mig på H U S B I L A R! Är ännu nybörjare inom detta! 


Som jag berättat om tidigare så kommer vi att om ca 3-5 år när vi börjar sakteligen logga ut ur ekorrhjulet att befinna oss större delarna av den kalla svenska vintern nere i södra delarna av Europa där vi har en mera behaglig svensk sommarvärme. 


Vad som är riktigt surt med att bo här uppe i Norrbotten är att det är så hiskeligt långt när man ska på en husbilssemester. Från oss till Trelleborg är det drygt 1600 kilometer..

Åker man färjan över till Lübeck och startar där så kommer man ner till Rom i Italien på nästan samma sträcka.


Men vad för typ av husbil behöver vi?

- Mina krav är att den är minst 6 meter lång men helst runt 7 - 7,5 m. 

- Ska ha en loftsäng längst fram ovanför stolarna. Lätt att dra ner vid läggdax och lätt att dra upp utan att behöva bädda undan sängkläderna. Även bra när barnen följer med. 

- Stort förråd längst bak där både sommar- och vinteraktiviteter ryms för 4 personer som slalomutrustning, hopfällbara cyklar, elsparkcyklar mm. 

- Bra värme året runt. Man ska kunna åka till Ylläs, Riksgränsen, Hemavan över helgen utan problem men även en vecka till Åre. 

- Ac på sommaren. 


Letade lite hastigt på Blocket och fann en typ av husbil jag vill ha. Pris runt 700 000 sek.


Skulle vi välja att sälja huset och ta en lägenhet så är priset inget att snacka om eftersom vi får runt 2 msek för huset.


/Guds frid och på återhörande 2 kommentarer:

 1. Har INGEN erfarenhet av husbil utan är uppväxt med först tält och sedan husvagn.

  Men jag tycker husvagn och även tält är bättre än husbil då man kan lämna campingplatsen intakt med bilen för utflykter.

  Med husbil måste man packa ihop allt vid förflyttning och utflykter blir på sin höjd med cykel.

  Fast sedan jag blev vuxen föredrar jag hyra (hotel, vandrarhem, stuga, hus).

  Är du helt nybörjare borde du kanske hyra ett par olika husbilar ett par gånger så att du vet vad du vill ha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har flera bekanta med husbil så har liiite koll. Är uppvuxen själv med tält och husvagn och kommer bara ihåg vilket bök det var därför blir det husbil för oss med bra stuvnings möjligheter. Du har rätt att man blir lite låst och begränsad med tanke på avstånd med cykel om man vill forska lite bredare men då får man åka dagliga turer kommunalt med buss och tåg. Med husbil vs stuga, hotel mm så är man mycket mera mobil med husbil och kan åka till nya ställen varje dag om man vill och stanna en natt på olika ställen i det fria. Det blir nog bra för det är inte aktuellt förens om ca 1-3 år.

   /Leva drömmen

   Radera