fredag 10 februari 2017

OMXS30 Feb-Jun 2017

Är hemma idag med en 6 åring som är ledig från skolan idag. Har en liten stund över framför skärmen efter ett parti kort och memory nu när flickan leker på sitt rum och började spåna på OMXS30 och hur våren och försommaren kan komma att bli.

Har tyvärr för lite bakgrund och kunskaper inom detta området men man kan ju alltid leka lite med tanken och olika instrument och komma fram till någon väg i alla fall.

Har bara varit med från mars 2015 när mitt intresse för börsen började. Resan började tyvärr med OMX på ATH och efter det försökte jag långa många gånger men utan resultat. Nybörjare som jag var så försökte jag köpa dipparna och hoppades på att börsen skulle gå uppåt igen men lyckades ändå inte bränna så mycket pengar på raset ner till 1240. Tog ett tag att inse att man kan faktiskt tjäna på att börsen går ner oxå. Innan detta så visste jag inte vad bull och bear innebar.

Nu efter dessa månader/år av intresse så är det fortfarande en djungel detta med börsen. Har börjat gå mera från aktier till fonder för att känna mindre stress och lära mig mera under tiden om och hur man ska läsa bolagsrapporter. Kommer att börja läsa mera böcker och har sett många bokrekommendationer på Twitter men tyvärr är det flesta bra på engelska.. har läst några och nästa på tur är RISK av Jacob Bursell som jag vann via Twitter.

Min syn inför våren ser ut ungefär så här som på bilden nedan.


Jag tror att börsen kommer att göra en resa söderut efter denna fina uppstigning. RSI (14) behöver inte gå över 70 för att den ska ner. Om man räknar på senaste raset så är vi inte långt borta från den kända Twitter profilen Expertdirekt som sa att vi ska ner mot 1066. Förra dippen rasade vi från ca 1720 - 1240 = 480 punkter. Om vi nu ska ner samma antal punkter så hamnar vi på ca 1560 - 480 = 1080. Där nere borde det vara rea på aktier..

Nu ska vi äta lunch. Ha en bra helg./Kör hårt


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar