tisdag 16 maj 2023

Magkänslan..

..tur eller skicklighet låter jag vara osagt. Ibland händer det att jag säljer några dagar innan utdelningsdagen för att jag tror att aktien kommer att dippa mera än själva utdelningen. Sagt och gjort i två av mina större innehav. 

Tele 2 blev det sälj i. Sålde på 108,45 kr och kan köpas tillbaka idag på 101 kr = 7,45 kr i vinst!. Hade jag behållt tills utdelningen så hade jag fått 3,40 kr för besväret dvs 4,05 kr mindre per aktie. Får se om det blir återköp inom kort! Ogunsen är det andra säljet. Sålde på 47 kr blankt. Kan köpas idag på 40 kr = 7 kr vinst! Utdelning 4,50 kr dvs 2,50 kr mindre per aktie om jag behållt. Får se om det blir återköp! 


Inga råd eller rekommendationer. Gör alltid din egna analys innan köp eller sälj!


2 kommentarer:

  1. Trading via magkänslan orkar jag inte med, eller rättare sagt risken känns för stor. Ibland blir det rätt och ibland blir det fel. Snittet kanske går jämt ut och då har man riskerat sämre utfall och betalat courtagekostnader. Långsiktighet är min huvudstrategi och helt klart är den inte alls bra ibland.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Buy and hold är det bästa som långsiktig håller jag med om och som tur gör jag bara liknande "rastlösa" sälj/köp väldigt sällan och bara beroende på hur marknaden och branscher rör sig så kan jag lyckas ibland. Just dessa två blev bra.

      Radera