Reklam från Fello

måndag 11 december 2017

Snart egenföretagare.

Jag har skrivit tidigare i bloggen (Hur tänker företagare) om att jag är sugen på att starta eget inom bygg och anläggning men att det inte är så bara. Branschen är lite lugnare vintertid och många företag krigar om det få anbud som finns ute på räkning och att tjälen och kylan ställer till det för oss här uppe.

Lite kort: Jag har pratat och mailat med ca 10-15st som sitter i högre befattningar på bygg och anläggningsföretag runt om i Norrbotten men även platschefer och HR personal. Det flesta som svarat i telefon är ofta stressiga och har inte riktigt tid att lyssna och svara på frågor. Då tycker jag att det är bättre att dom säger som det är och ber mig återkomma eller att skicka ett mail så hör dom av sig. Eller inte. Om man som jag skriver i mailen att "svara gärna så jag vet att mailet kommit fram till rätt person" så borde det inte vara så svårt och tar inte speciellt lång stund. Kan räcka bara med ett "Tack för ditt mail, jag återkommer". Det jag tror är problematiken här är nog att det flesta struntar i att läsa eller att dom är så nonchalanta att dom skiter i det fullständigt. Skulle jag få ett mail av en nyfiken person som vill starta eget företag och personen skickar mig ett mail och ställer lite frågor om framtiden för företaget och vilka projekt som ligger i pipen så skulle då jag svara. Jag tror nämligen inte att alla är så upptagna att dom inte hinner skriva ett kort svar tillbaka med några rader. Tänk om det är precis den personen som ni har letat efter i flera månader eller år som ni skulle önska att skulle börja jobba för dig/er på företaget. Tänk om JAG är den personen. Jag har inte gett upp hoppet ännu om att någon dag kunna skicka ut min första faktura och känna att YES nu är jag igång och kunna checka av "Starta eget" från min Bucket list. Sen om det inte funkar eller att jag blir anställd istället är inte hela världen för då har jag åtminstone fått prova på.

Nu är det så att jag har lite på gång men ingenting konkret. Har varit på några intervjuer och möten men att dom lovar att höra av sig inom kort.

Nu är det snart jul och jag tänker då bara ta det lugnt och umgås med familjen och ladda batterierna inför 2018 och förhoppningsvis som egenföretagare./Kör hårt3 kommentarer:

 1. Jag tror att det kan bli svårt att få dem att svara på mail. De får nog ganska många och då är det lätt hänt att de struntar i att svara även om de säkert missar duktiga personen som vill jobba för/med dem.

  Lycka till men egenföretagaret, jag funderar själv på att starta eget, dock inte i samma bransch.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är sant med mail. Skickar oftast mail när jag inte får tag i dom och skriver att jag återkommer senare men många är väldigt upptagna eller så är dom rädda för att svara i telefon.. Har börjat ringa mera nu än skicka mail. Hoppas verkligen att jag kan starta efter jul med eget.

   Inom vad har du funderingar att starta eget i?

   Radera
 2. Har du fått fått något svar om hur det går, ller det kanske blir ett eget blogginlägg om det?

  SvaraRadera