torsdag 16 mars 2017

Hååemm

Denna sura folkaktie HM. Vad händer? Tur jag gick ur den med en liten vinst. Har inte ägt den sedan 1 mars och kommer nog inte gå in i den never ever.. Men vi handlar på HM mest på grund av att jag gillar kläderna och dom har bra passform och duger gott och ha privat och på jobbet.

Kan inte låta bli att sätta ut en jämförelse med SIX30 Return Index och Spiltan fonden. Jag vet att det är ojämförbar fond men om jag hade satt in Avanza Zero i grafen som jag tror har mest HM av alla svenska fonder med ca 8.8% i den grafen så hade den visat precis samma som SIX30RX eftersom Zero följer det indexet.


Senast Spiltan fonden, SIX30RX och HMb var samtidigt kring nollan var prick 1 år sedan. En tråkig syn sedan dess..

Det är lätt att sitta här och säga att hur kan det komma sig att folk fortsätter att köpa in sig i denna aktie. Det är väl som för många andra att när något sjunker och blir billigare så är det lättare att köpa än att sälja med förlust. Men att sälja med förlust kan vara det man måste göra och det är därför det finns funktioner som stoploss och det tror jag vanliga småsparare är dåliga på. Själv har jag använt det några gånger och dom gångerna har jag haft turen för att några timmar/dar senare så har den fortsatt sjunka ett par procent.

Jag hoppas att den börjar stabilisera sig för annars är det långt ner till första stödet på kring 210 kr och nästa på kring 190-180 kr.

Ja ja nå vi får se.


/Kör hårt
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar