fredag 26 augusti 2016

Utdelningar, fonder ?

Räknade ut att jag för tillfället med den aktieportfölj jag har nu tjänar jag ca 65 kr/dag. Så i stort sätt har jag gratis lunch på jobbet varje dag.. Men eftersom jag har med mig lunch hemifrån nästan varje dag så köper jag självklart nya aktier för dessa dagliga gratis pengar.

Håller fortfarande på att klura hur jag vill vara exponerad mot börsen. Ska jag minska på antalet bolag från 14 till 6-8 och köpa fonder.. eller köra på med den portfölj jag har nu?

Mitt förra inlägg handlade just om aktier vs fonder. Inte lätt detta.

Läste att ju fler aktier man äger desto mer går portföljen som en vanlig indexfond. Sedan årsskiftet har svenska aktie indexfonder ett snitt på 2,5 - 3,5 %. Mina 2 portföljer ligger på 4,53 %.

Väljer man då svenska små- och medelstora bolags fonder så hamnar snittet på ca 6-8 %.

Utländska globala aktiefonder hamnar på ca 6-10 %.

Eftersom jag är dålig på det här med stockpicking och läsa på olika bolagsrapporter så vet jag inte idag hur jag ska göra i framtiden.

Det är ju det här med jobbet som ställer till det. Skulle jag ha mer tid skulle jag bara satsa på aktier men som sagt så har jag tyvärr inte den tiden. Familj, barnens träningar, egna träningar, stugan, egna motor intressen, båten, enduron, ja listan kan göras hur lång som helst. Jag har tyvärr inte tid.. Så det lutar eventuellt åt mera fonder. Och det är ingen skam, fonder går minst lika bra som aktier men skillnaden är att jag inte får in nya pengar på kontot varje månad från fonder..


/Kör hårt


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar