torsdag 18 augusti 2016

Hur har det gått sedan start!

Mitt intresse för utdelningsaktier började kring årsskiftet. Läste ett antal bloggar och fick inspiration. Så jag sålde alla fonder och började köpa lite hejvilt utan någon större kunskap.

Sedan årsskiftet har jag handlat mest med svenska och amerikanska utdelningsaktier och det har gått relativt bra mest för jänke aktierna. Vilket jag gjorde en sammanställning här.

Men innan årsskiftet har jag lattjat lite med aktier i förhoppningsbolag, cert, warranter, mini futures och dylikt men utan någon större framgång. Gick väl plus minus noll..

Gjorde en liten jämförelse med aktieportföljen som jag har idag och med fonder.

Idag 2016-08-18 är min portfölj på +3.9%. Oturligt nog så drar 2st finska bolag ner snittet.. Hade jag gjort sammanställningen igår så låg jag på över 5%.Fonder mina flickor äger och månadssparar i är Inside Hedge, Pacific Precious, PriorNilsson Idea. Dessa har gått sedan årsskiftet:

Inside Hedge 9,32%
Pacific Precious 17,89%
PriorNilsson Idea 10,06%

Om jag istället köpt fonder så hade jag legat på ett snitt på ca 12,4%.

Vilket innebär att jag hade tjänat mer på fonder än utdelningsaktier som jag har nu.. Blir lite avis på tjejernas portfölj.

Kanske jag kommer att i framtiden bara köpa fonder och luta mig tillbax och njuta istället för att känna oro att vissa aktier rasar på grund av dåliga rapporter..

Vi får se.


/Kör hårt
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar