torsdag 24 mars 2016

Mål

Mina framtida ekonomiska mål med mina utdelningsaktier är ju så klart alla utdelningar. Jag återinvesterar alla utdelningar i befintliga eller nya aktier vilket kommer att medför ränta på ränta effekten.

Jag sparar varje månad ca 10% från lönen och fyller på pengar på sparkontot på Avanza så det alltid finns en summa till aktieköp. Har även gjort en larmlista där jag får ett mail varje gång en aktiekurs sjunker ner till köpvärd nivå.

En del säger att man ska inte ha mer än 5-10 aktier för att man ska hinna sätta sig in i alla aktier.

Jag har just nu ca 30 st aktier och jag har tyvärr inte tid att sätta mig in i alla aktier.. Därför kommer jag att vikta om portföljen så jag kommer att äga mera självgående utdelningsaktier typ amerikanska Dividend Aristocrats. Det vill säga aktier som bara i stort sätt ökar utdelningen varje år som dessa i 25 år i rad.

Sverige har oxå några intressanta aktier som behåller eller helst ökar utdelningen för varje år. "Stabilaste utdelningsaktierna"

Men jag personligen gillar inte riktigt att svenska stamaktier bara delar ut 1 gång per år vilket gör att jag lessnar på aktien. Därför gillar jag Preffar i Sverige som har utdelning varje kvartal och vilket för mig är lättare att äga och behålla. "Preffar".Inga kommentarer:

Skicka en kommentar