måndag 6 januari 2020

Gott och blandat

God söndag förmiddag

Idag bestod morgonen av längdåkning med hela familjen. Kvicksilvret på -8 och det var otroligt härligt skidåkarväder. Härligt när man stöter på en bekant eller någon som åker lite snabbare så kan man hänga på och ta ut sig liiite extra.

Skrev tidigare i inlägg att ni som har möjlighet att starta företag och konsulta.. GÖR DET! pronto. Det finns inget som slår att vara sin egen, företagare, om man är intresserad av frihet och pengar. Jag säger inte att alla kommer att tjäna stora pengar på grund av det men chansen är större i och med att du själv kan fördela dina pengar lite som du vill. Som konsult kan du ligga mellan 600 - 1200 kr/tim (inkl moms) beroende på var du bor, hur duktig du är och i vilken bransch. Säg att du har 800 kr/tim och arbetar 40 tim/vecka så fakturerar du 32 000 kr/vecka eller ca 130 000 kr/månad. Tar du ut en månadslön på ca 42 000 kr/mån så har du kvar ungefär 36 000 kr varje månad efter alla avgifter till Maggan.. Dessa pengar kan du välja att fördela precis som DU vill, det vill säga på tjänstepension, spara i en företagsägd kapitalförsäkring, ta ut högre lön, spara till en lågbeskattad utdelning mm. Det är dessa pengar du aldrig få ta del av om du är anställd som konsult på till exempel Sweco, WSP, ÅF, Tyréns, Ramböll mm. Just do it!

YOC är fortfarande ett nyckeltal för nördar.. Läs tex Här! och Här!

Nästan alla bloggare har varje vecka nya ATH i sina portföljer och visar dem med stolthet.. Vi får se vad som händer när börsen viker av neråt några %.

I mitt demo experiment så leder fonder fortfarande över aktier (exkl återinvesterad utdelning).


Många som börjar arbetet imorgon tisdag efter förhoppningsvis många lediga dagar. Börjar själv också och det känns bra eftersom jag vet att jag kommer närmare mitt mål varje dag jag arbetar och kan fakturera..

Vi har varit på en underbar utlandssemester och blev bruna på köpet. Skönt och avkopplande och vi laddade verkligen våra batterier för att återigen snart åka på en skidsemester på sportlovet.

Stockholmsbörsen har varit öppen 2 dagar efter nyår och ligger på 0,76% för året.

Har blivit en hel del köp senaste 2 veckorna både i ISK där jag har alla svenska bolagen och i KF där alla utländska ligger. Är ca 81% investerad i skrivande stund. Håller fortfarande på med att screena fram nya intressanta bolag och det finns verkligen en hel del. Måste bara hålla nere antalet så det inte brakar iväg. Skulle lätt kunna ha över 100 bolag.

Pratas mycket om metoder för sparande och hur man når FIRE. Jag anser att alla kan spara bara man vill. Avanza har fonder där du kan ha minsta insats från 1 kr. Svårt att säga att man inte har råd.. Sen kanske inte alla har FIRE som mål.

Många som lägger ut en massa sammanställningar för 2019 och nya mål för 2020 men om de stämmer eller inte kan ingen bevisa för alla kan fiffla med text, siffror och bilder på sina bloggar.

Nog med skitsnack nu och vi får alla hoppas på att börsen stiger över året.


/Kör hårt och spara hårdare



Allt jag skriver på bloggen är mina egna tankar och funderingar. Se inte detta som råd eller rekommendationer utan gör alltid din egna analys först. Följ aldrig någon annans köp eller sälj! 


2 kommentarer:

  1. Undrar vad blir det i år, svårt att veta, då nästan allt påverkar börsen...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaa du det är inte lätt att sia sig fram. När handelskriget lugnat ner sig lite så då skickar trumpeten en drönare.. Vad händer next?

      /Leva drömmen

      Radera